Annons

Konkurrenten vill bli marknadsledare i London – när Uber kastats ut

Till vänster: Olas app och taxibilar. Till höger: Landmärket Big Ben i London.
Till vänster: Olas app och taxibilar. Till höger: Landmärket Big Ben i London. Foto: Namas Bhojani och Matt Dunham.
Den indiska taxiapptjänsten Ola har nu lanserats i London. Samtidigt riskerar konkurrenten Uber att inte få sin licens i staden förlängd.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den indiska taxitjänsten Ola har lanserat sin verksamhet i London med fler än 25 000 förare. Redan i höstas påbörjades en smyglansering i staden när företaget öppnade ett kontor där. 

Sedan tidigare finns Ola i 28 olika städer i Storbritannien, bland andra Liverpool och Birmingham. 

Ola grundades 2011. Den japanska techinvesteraren Softbank är storägare i både Ola och konkurrenten Uber. Softbank har de senaste månaderna fått mycket kritik för sin investering i den krisdrabbade coworkingjätten Wework. 

Läs mer: Hedgefond lyfter utskällt Softbank – köper aktier för 24 miljarder 

Transportmyndigheten i London ställer högra krav på säkerheten. Företag som inte lever upp till kraven riskerar att få sin licens indragen. Något som Uber drabbades av redan 2017 då de nekades en förlängning av sin licens. 

Sedan dess har företaget fått en förlängningsperiod under vilken de kunnat fortsätta bedriva verksamhet i London. Men den lokala transportmyndigheten kommer enligt nya uppgifter från nyhetsbyrån AP inte att förlänga Ubers licens.

Anledning ska vara att företaget har riskerat passagerarnas säkerhet genom att icke-auktoriserade förare ska ha kunnat hämta upp passagerare. 

Ola siktar på att bli marknadsledande i London och menar att de satsar mycket på säkerhet i sin taxitjänstapp. 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer