Annons

Konkurrentens nya jättebud på Tiktok: ”Befängt”

Svenske investeraren och tidigare Avicii-managern Ash Pournouri är tillsammans med Snoop Dogg två av ägarna i Triller – som nu vill köpa Tiktok.
Svenske investeraren och tidigare Avicii-managern Ash Pournouri är tillsammans med Snoop Dogg två av ägarna i Triller – som nu vill köpa Tiktok.
Den amerikanska Tiktok-utmanaren Triller vill köpa föregångaren, med hjälp av investmentbolaget Centricus. ”Vad är Triller?”, svarade talespersoner för Tiktok syrligt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svaret på frågan; Triller är en social media-app som förutom Snoop Dogg också har Avicii-managern Ash Pournouri i ägarledet.

Donald Trump kräver att kinesiska Bytedance säljer den amerikanska delen av Tiktok för att få fortsätta bedriva sin verksamhet i USA. Bråket är ett i raden med mellan Trumps regering och Kina. 

I slutet av förra veckan rapporterades att konflikten fått den nye Tiktok-vd:n i USA, Kevin Mayer, att lämna jobbet efter bara sex månader.

En försäljning av Tiktok förväntas fortfarande bli av. Jättar som Microsoft, Oracle och Softbank tidigare nämnts som potentiella köpare.

Och i helgen kom alltså ett nytt bud, från oväntat håll.

Läs mer: Svensken och Snoop Dogg går in i Tiktok-utmanare 

Appen Triller är en direkt konkurrent till Tiktok som växt rejält efter att den kinesiska förlagan hamnat i blåsväder. De är dock fortfarande långt ifrån det fenomen som Tiktok blivit.

Bakom budet att köpa Tiktok, som först rapporterades av Bloomberg, står investmentbolaget Centricus asset management. Budet som uppges ha lämnats är på 20 miljarder dollar, 173 miljarder kronor.

Tiktok svarade snabbt att de inte kände till något bud. En talesperson fick idén att framstå som ett hån.

”Vad är Triller?”, uppges talespersonen ha svarat Bloomberg, följt av att kalla förslaget ”befängt”.

Men Triller bekräftade senare för Verge att budet är levererat till det kinesiska ägarbolaget Bytedance. Trillers ordförande Bobby Sarnevesht sa också att det förmodligen inte nått mellancheferna på Tiktok eftersom hans bolag förhandlar direkt med Bytedance ordförande.

Läs mer: Softbank vill ta del av Tiktok-affär – men Google säger nej

”Vi förstår att vårt bud är upprörande för vissa amerikanska Tiktok-chefer. Det rör om i en affär som skulle ha varit mer fördelaktig för dem och mindre fördelaktig för aktieägarna”, skrev Sarnevesht i en vass kommentar som Reuters rapporterat om.

Triller värderades till närmare en miljard kronor i samband med en nyligen gjord finansieringsrunda.

Bolgate ägs av en rad kända investerare, förutom Snoop Doog och Ash Pournouri också Lil' Wayne och Pitbull. 

Ash Pournouri är också känd för sitt engagemang i techkonferensen Brilliant Minds som han startade ihop med Spotifys Daniel Ek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer