Hoppa till innehållet

Konkurrentens nya jättebud på Tiktok: ”Befängt”

Den amerikanska Tiktok-utmanaren Triller vill köpa föregångaren, med hjälp av investmentbolaget Centricus. ”Vad är Triller?”, svarade talespersoner för Tiktok syrligt.

Svenske investeraren och tidigare Avicii-managern Ash Pournouri är tillsammans med Snoop Dogg två av ägarna i Triller – som nu vill köpa Tiktok.
Svenske investeraren och tidigare Avicii-managern Ash Pournouri är tillsammans med Snoop Dogg två av ägarna i Triller – som nu vill köpa Tiktok.

Svaret på frågan; Triller är en social media-app som förutom Snoop Dogg också har Avicii-managern Ash Pournouri i ägarledet.

Donald Trump kräver att kinesiska Bytedance säljer den amerikanska delen av Tiktok för att få fortsätta bedriva sin verksamhet i USA. Bråket är ett i raden med mellan Trumps regering och Kina. 

I slutet av förra veckan rapporterades att konflikten fått den nye Tiktok-vd:n i USA, Kevin Mayer, att lämna jobbet efter bara sex månader.

En försäljning av Tiktok förväntas fortfarande bli av. Jättar som Microsoft, Oracle och Softbank tidigare nämnts som potentiella köpare.

Och i helgen kom alltså ett nytt bud, från oväntat håll.

Läs mer: Svensken och Snoop Dogg går in i Tiktok-utmanare 

Appen Triller är en direkt konkurrent till Tiktok som växt rejält efter att den kinesiska förlagan hamnat i blåsväder. De är dock fortfarande långt ifrån det fenomen som Tiktok blivit.

Bakom budet att köpa Tiktok, som först rapporterades av Bloomberg, står investmentbolaget Centricus asset management. Budet som uppges ha lämnats är på 20 miljarder dollar, 173 miljarder kronor.

Tiktok svarade snabbt att de inte kände till något bud. En talesperson fick idén att framstå som ett hån.

”Vad är Triller?”, uppges talespersonen ha svarat Bloomberg, följt av att kalla förslaget ”befängt”.

Men Triller bekräftade senare för Verge att budet är levererat till det kinesiska ägarbolaget Bytedance. Trillers ordförande Bobby Sarnevesht sa också att det förmodligen inte nått mellancheferna på Tiktok eftersom hans bolag förhandlar direkt med Bytedance ordförande.

Läs mer: Softbank vill ta del av Tiktok-affär – men Google säger nej

”Vi förstår att vårt bud är upprörande för vissa amerikanska Tiktok-chefer. Det rör om i en affär som skulle ha varit mer fördelaktig för dem och mindre fördelaktig för aktieägarna”, skrev Sarnevesht i en vass kommentar som Reuters rapporterat om.

Triller värderades till närmare en miljard kronor i samband med en nyligen gjord finansieringsrunda.

Bolgate ägs av en rad kända investerare, förutom Snoop Doog och Ash Pournouri också Lil' Wayne och Pitbull. 

Ash Pournouri är också känd för sitt engagemang i techkonferensen Brilliant Minds som han startade ihop med Spotifys Daniel Ek.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera