Annons

Kostnaderna för nätläkarna dubblas

Foto: TT
Nätläkaren Kry är den aktör som 2020 fakturerade mest till regionerna, totalt 389 miljoner kronor. Samtidigt var stockholmarna de flitigaste användarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tidningen Dagens Medicin har tagit del av statistik om hur mycket nätläkarna fakturerade under 2020 från region Sörmland, som slussar igenom besöken.

Totalt ökade faktureringen till 957 miljoner kronor, att jämföra med 523 Mkr för 2019.

Högst kostnader landade i region Stockholm på 264 Mkr, där de samtidigt också var störst per capita. 16,8 procent av alla stockholmare använde sig av en nätläkare förra året, skriver Dagens Medicin.

Di Digital har tidigare rapporterat att regionen i Västra Götaland beslutat att undersöka möjligheterna att slopa den så kallade utomlänsersättningen till nätläkare. Enligt Dagens Medicin diskuterar även nu region Gotland och region Jönköping frågan.

Efter marknadsledaren Kry, med en fakturering på 389 Mkr, följer Min Doktor och Doktor.se som bägge fakturerade 168 Mkr vardera. På listan syns även specialiserade vårdaktörer som Joint Academy med 62 Mkr. 

Läs mer: Kry uppges jaga 2 miljarder i nytt kapital för tillväxt i Europ

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer