Annons

Kraftigt ras för Pinterest

Appen låter användare katalogisera bilder utifrån olika digitala anslagstavlor.
Appen låter användare katalogisera bilder utifrån olika digitala anslagstavlor. Foto: Gabby Jones
Den sociala plattformen Pinterest föll med 20 procent i efterhandeln på torsdagskvällen, efter att ha presenterat sin delårsrapport. I ordinarie handel var aktien ner 3 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pinterest låter användare upptäcka och dela bilder genom digitala anslagstavlor. I dagsläget har de över 320 miljoner aktiva användare runtom i världen. 

Omsättningen steg cirka 47 procent till 279,7 miljoner dollar (190,2), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 281.

Antalet månatligt aktiva användare steg 28 procent till 322 miljoner användare. Väntat var 307 miljoner.

Läs mer: Pinterests börsvärde spås bli 100 miljarder 

Den genomsnittliga intäkten per användare var 0,90 dollar globalt sett, vilket var strax under förväntningarna om 0,91 dollar.

Justerat resultat per aktie blev 0,01 dollar, vilket var bättre än analytikerkonsensus som låg på -0,04.

För helåret räknar Pinterest med intäkter på mellan 1 100 och 1 115 miljoner dollar, att jämföra med tidigare prognos 1 095-1 115 miljoner dollar. Det justerade ebitda-resultatet bedöms bli mellan -30 och -10 miljoner dollar, en justering från tidigare -50 till -25 miljoner.

(Finwire/Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer