Annons

Hyrtransportkriget fortsätter – med båtar

Skipperi startar en båtuthyrningstjänst i Helsingfors. Båtarna är leasade från två stora tillverkare.
Skipperi startar en båtuthyrningstjänst i Helsingfors. Båtarna är leasade från två stora tillverkare. Foto: Press
Skipperi låter användarna prenumerera på båtar i Helsingfors. ”Huvudfokus är att komma igång i Stockholm. Utmaningen är båtplatser”, säger Sverigechefen Roy Frijters.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenskfinska båtuthyrningsappen Skipperi vill att fler ska hyra båtar istället för att äga dem. Sedan starten 2017 har 500 båtägare och ”tusentals” båtintresserade anslutit sig till tjänsten.

Bolaget tar nu in ytterligare 5,4 miljoner kronor i kapital och lanserar en prenumerationstjänst för båtdelning i Helsingfors.

”Vi ser att folk vill åka båt, men de vill inte äga båtar”‚ säger Roy Frijters, Skipperis Sverigechef.

Den nya tjänsten i Helsingfors är abonnemangsbaserad. Användarna betalar 199 euro per månad för att kunna boka en av bolagets 20 så ofta de vill.

Abonnemanget sträcker sig från april till oktober och hittills har bolaget fyllt de 150 platser som finns.

”Vi jobbar stenhårt på att ta det till nya städer. Den stora utmaningen är båtplatser. Vårt huvudfokus är att komma igång i Stockholm”, säger Roy Frijters.

Under högsäsongen kommer Skipperi att ha 40 bensindrivna båtar i Helsingfors som bolaget leasar från Honda och Yamaha.

”Målet är att också ha elektriska båtar i flottan”, säger Roy Frijters.

Användarna som inte prenumererar kan boka privatägda båtar under vissa perioder. I snitt kostade varje bokning cirka 850 euro under 2018, enligt Sverigechefen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer