Annons

Krisbolaget har sparkat fler än 8 000 personer

En av Weworks enheter i New York, USA.
En av Weworks enheter i New York, USA. Foto: Mark Lennihan.
Det haussade kontorshotellet Weworks värdering har slaktats från 47 till 2,9 miljarder dollar på ett års tid. Coronapandemin har inneburit ännu ett slag i magen för bolaget – som gjort sig av med 60 procent av personalstyrkan under våren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kontorshotellet Weworks grundare Adam Neumann tvingades bort från vd-posten i fjol efter en misslyckad börsnotering. 

Det kraftigt förlustdrabbade bolaget har samtidigt sett sin värdering sjunka från 47 till 2,9 miljarder dollar på ungefär ett års tid, till storägaren Softbanks förtret.

Under våren har Wework stött på ytterligare problem. Nu framkommer det att Wework gjort sig av med hela 60 procent av personalstyrkan sedan årsskiftet, och gått från 14 000 till 5 600 anställda globalt. Det rapporterar Financial Times.

Neddragningarna är en del av ett antal kostnadsbesparande åtgärder som Wework infört. Bolaget har även omförhandlat hyresavtal och sålt av tillgångar, enligt ordföranden Marcelo Claure.

Tack vare krisdragen menar han att Wework nu kommer nå ett positivt kassaflöde under 2021. 

”Alla trodde att Wework var en omöjlig uppgift att rädda, att vi inte hade någon chans. Men titta nu, om ett år kommer Wework i praktiken vara ett lönsamt företag med en oerhörd mångfald bland tillgångarna”, säger Marcelo Claure till Financial Times.

I samband med coronapandemin har hem- och distansarbetet ökat världen över, vilket minskat efterfrågan på kontorsyta i citylägen, som Wework erbjuder.

En del av Weworks hyresgäster har sagt upp sina avtal under våren eller vägrat att betala hyra.

Men Weworks ordförande Marcelo Claure ser ändå positivt på framtiden.

”Företag som Facebook, Google och Amazon har sagt till sina anställda att de kan arbeta varifrån de vill. Vi får in många av dessa – de kommer till en Wework-enhet för att arbeta en dag, en vecka, två dagar i veckan eller tre dagar i veckan”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer