Annons

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Teamet bakom Kry: Fredrik Jung Abbou, Josefin Landgård, Johannes Schildt och Joachim Hedenius. Pressbild.
Teamet bakom Kry: Fredrik Jung Abbou, Josefin Landgård, Johannes Schildt och Joachim Hedenius. Pressbild.
Den digitala vårdcentralen Kry tar in nästan 200 miljoner kronor i nytt kapital. Planen är att expandera i Europa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För bara en dryg månad sedan tog den digitala vårdcentralen Min Doktor (NTL) in 218 miljoner kronor i nytt kapital från bland annat EQT Ventures. Nu gör konkurrenten Kry (NTL) detsamma och går ut med att de tar in 20 miljoner euro, motsvarande nära 200 miljoner kronor i nytt kapital.

Investerare är riskkapitalbolagen Accel, Creandum, Index Ventures och Project A. Flera av dem är sedan tidigare investerare i Kry.

Enligt en bloggpost från Creandum ska pengarna användas för att expandera i Europa.

"Kry är byggt av patienter, för patienter. Vår huvudprioritering är alltid att bygga en tjänst som gör det möjligt för patienterna att få lika tillgång till vården på sina egna villkor. Vi välkomnar Accel som delar ambitionen att revolutionera sjukvården i hela Europa", säger Johannes Schildt, medgrundare och vd för Kry.

Läs mer: Nätläkaren Min Doktor tar in 218 miljoner

Kry grundades 2014 och är baserat i Stockholm. Affärsidén är att erbjuda läkarbesök via videolänk. Totalt har bolaget nu tagit in 260 miljoner kronor i riskkapital.

I och med investeringen som nu görs går Sonali de Rycker från riskkapitalbolaget Accel in i Krys styrelse. Sonali de Rycker har tidigare ansvarat för Accels investeringar i Spotify (NTL) och Avito (NTL).

"Kry ger enorma effektivitets- och kostnadsbesparingar till hälsovårdssystemet. Vi är stolta över att få stötta Johannes och Kry-teamet, som redan på kort tid har uppnått en imponerande tillväxt i Sverige, Norge och Spanien", säger Sonali de Rycker i en kommentar.

Så sent som för ett par veckor sedan träffade Di Digital Sonali de Rycker. Då sa hon i en intervju med Di Digital att just Kry fångat hennes intresse.

Läs mer: 12 startupbolag som vill digitalisera vården 


Ska du till Almedalen?
Välkommen till vårt frukostmöte "Health Tech Hub 2017"

Vad: Tre frukostmöten om den digitaliserade vårdens vinster och utmaningar.
När: kl 8.00-8.30, 3-5 juli.
Var: Dagens Medicins Vårdtorg, Tage Cervins gata 8, Visby.
Gäster: Johannes Schildt, vd och medgrundare på Kry, Annika Strandhäll (S), vikarierande sjukvårdsminister, Björn Odlander, founding partner på Healthcap, med flera.
Programledare: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin, och Jonas Leijonhufvud, journalist på Di Digital.
Twitter: #healthtechhub #dmagenda #didigital
Mer information om programmet här.


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer