Annons

Kry tar in en halv miljard – värderingen tripplas

Johannes Schildt är vd och medgrundare på nätläkaren Kry.
Johannes Schildt är vd och medgrundare på nätläkaren Kry. Foto: Amanda Lindgren
Nätläkaren Kry fyller på i kassan och värderas till 3 miljarder kronor, vilket är tre gånger så högt som för ett år sedan. Bland investerarna finns flera stora riskkapitalbolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska nätläkaren Kry har tagit in drygt 53 miljoner euro, motsvarande cirka 541 miljoner kronor, i en ny jätterunda. Nyhetssajten Breakit var först att rapportera om uppgifterna.

Bland investerarna som nu pumpar in drygt en halv miljard kronor ingår Accel, Creandum, Index Ventures och Project A Ventures. Samtliga riskkapitalbolag är sedan tidigare ägare i Kry.

Enligt handlingar som Di Digital har tagit del av värderas Kry till 3 miljarder kronor, med de nya pengarna inräknade. Det är tre gånger så högt som i juni 2017.

Di Digital söker Krys vd och medgrundare Johannes Schildt samt Creandums partner Fredrik Cassel.

Läs mer: Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor 

Under 2016 omsatte Kry runt 14,5 Mkr med en förlust på knappt 10,8 Mkr. Bolagets bokslut för fjolåret har ännu inte offentliggjorts.

Bolaget grundades 2014 av Johannes Schildt, Fredrik Jung Abbou, Joachim Hedenius samt Josefin Landgård – som nyligen lämnade Kry för att starta nytt inom health tech.

Krys största konkurrent på den svenska marknaden är Min Doktor, som också tagit flera hundra miljoner kronor i riskkapital genom åren. Men även andra utmanare som Medicoo och Visiba Care vill ta sin del av kakan.

Läs mer: Josefin Landgård lämnar Kry för att starta nytt bolag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer