Annons

Kry uppges jaga 2 miljarder i nytt kapital för tillväxt i Europa

Johannes Schildt är Krys vd och medgrundare.
Johannes Schildt är Krys vd och medgrundare. Foto: Gustaf Månsson
Den svenska nätläkaren Kry växer också snabbt i Frankrike, Storbritannien och Tyskland. Nu uppges bolaget vara på väg att ta in 2 miljarder kronor för att finansiera den internationella expansionen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan starten 2014 har den digitala vårdgivaren Kry, med huvudkontor i Stockholm, växt i raketfart. 

Coronapandemin har inneburit en hög belastning på den fysiska vården, vilket gjorde att bolaget i fjol mer än fördubblade antalet patientbesök i Sverige till runt 1 miljon.

Men det är snarare den internationella expansionen i fokus. I Frankrike, Storbritannien och Tyskland är Kry verksamt under varumärket Livi.

”Vi är marknadsledare och ligger två och ett halvt år före alla andra. Det finns ingen annan konkurrent som bygger en heltäckande digital vårdgivare över landsgränserna i Europa, även om vi sporras av lokala spelare överallt precis som här i Sverige”, sa vd:n och medgrundaren Johannes Schildt nyligen i en intervju med Di.

Nu uppger Sky News med hänvisning till källor att Kry är ute på marknaden för att ta in 200 miljoner euro, motsvarande 2 miljarder kronor, i nytt kapital.

Storbanken JP Morgan ska ha anlitats för att leda arbetet med nyemissionen.

Bolaget avböjer dock att kommentera saken.

Vilken värdering Kry söker är ännu okänt, men vid sin senaste kapitalanskaffning i början av 2020 köpte investerare in sig till en nivå motsvarande 9 miljarder kronor.

Största ägare i Kry är brittiska Index Ventures med 20 procent, svenska Creandum med 16 procent och kanadensiska Ontario Teachers Pension Plan med 11 procent. Spotifys grundare Daniel Ek kontrollerar därutöver drygt 2 procent.

Läs mer: Kry störst i Europa – vd:n talar ut om kritiken: ”Finns en rädsla för förändring”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer