Annons

Hjälper landstingen att bli digitala – tar in 30 miljoner

Visiba Cares vd Johan Gustafsson och bolagets vårdapp.
Visiba Cares vd Johan Gustafsson och bolagets vårdapp. Foto: Press.
E-hälsoföretaget Visiba Care, som utmanar aktörer som Kry med en digital vårdplattform, tar in 30 miljoner kronor för att växa både på hemmaplan och i utlandet. I fjol trefaldigade bolaget sin omsättning, men även förlusterna ökade.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det digitala vårdbolaget Visiba Care, med bas i Göteborg, har utvecklat en digital plattform för vård. Mjukvaran säljs till både privata och offentliga vårdbolag som vill öppna egna digitala mottagningar och konkurrera med aktörer som Kry och Min Doktor. 

Bolaget har redan i dag nästan hälften, 10 stycken, av Sveriges totalt 21 regioner och landsting på kundlistan. Nu tar Visiba Care in 30 miljoner kronor i en kapitalrunda för att fortsätta växa både på hemmaplan och internationellt.

”Vår produkt har införts brett hos flera landsting under det senaste året, där Västra Götalandsregionen utan tvekan är det största projektet. Det tar väldigt mycket resurser från oss. Med kapitaltillskottet kan vi säkerställa att vi har rätt förutsättningar att hjälpa våra befintliga kunder så bra som möjligt”, säger Johan Gustafsson, vd och medgrundare på Visiba Care.

Läs mer: Visiba Care vinner stor upphandling – ska digitalisera vården i Västra Götaland 

Pengarna ska i första hand investeras i teknikutveckling och att växa organisationen. Visiba Care har i dag 39 anställda och öppnade nyligen sitt första internationella kontor i Oxford, Storbritannien. 

”De viktigaste marknaderna för oss är Sverige, Norge och Storbritannien”, säger Johan Gustafsson.

Det senaste räkenskapsåret var förlängt och löpte mellan september 2017 och december 2018. Då växte Visiba Cares omsättning med över 300 procent till 13,5 Mkr, enligt Johan Gustafsson. Resultatet landade på minus 20 Mkr, en kraftig förlustökning i jämförelse med året innan.

”Nu jobbar vi mer fokuserat mot större organisationer, vilket innebär mer omfattande leveranser. Det har ställt högre krav på våra arbetssätt och vi har blivit tvungna att öka vår kapacitet. Vi förväntar oss att fler landsting och regioner kommer rulla ut våra tjänster i bred skala i år”, säger Johan Gustafsson.

Läs mer: Guldregn över Visiba Care – siktar på att öppna två kontor i utlandet 

Visiba Care, som grundades 2014, tog för ungefär ett år sedan in 31,5 Mkr i en nyemission. Bolaget har på senare tid fokuserat på att bredda sin plattform med fler tjänster. Det handlar till exempel om att integrera videosamtal, flerpartssamtal och verktyg som bygger på artificiell intelligens, AI.

Merparten av pengarna i den nya kapitalrundan kommer från investmentbolaget Blue, en av bolagets huvudägare. Även konglomeratet JCE Group, ängelinvesteraren Simon Josefsson samt Johan Gustafsson själv har gått in med pengar i Visiba Care.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer