Annons

Kry virusrusar – och slår Kinnevik ihop Mathem med norska kopian?

Di Digitals reportrar Jonas Leijonhufvud, Henrik Ek och Johannes Karlsson.
Di Digitals reportrar Jonas Leijonhufvud, Henrik Ek och Johannes Karlsson. Foto: Di.
Intresset för nätläkaren Krys tjänster har ökat lavinartat över hela Europa under coronavirusets utbrott, berättar vd:n Johannes Schildt i Digitalpodden. En annan vinnare på krisen är digitala livsmedelsbutiker – där Kinnevik byggt ett imperium i både Sverige och Norge.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coronaviruset har inneburit ett genombrott för den digitala vårdjätten Kry. Bolaget ser en fördubbling av användandet i sina fem länder i Europa – och nu fortsätter expansionen. Krys vd och medgrundare Johannes Schildt svarar på frågor i Digitalpodden.

Vi pratar också om två svenska vinnare i Kinneviks onoterade portfölj: budbolaget Budbee och den digitala matbutiken Mathem. Hur stor är egentligen potentialen för nätförsäljning av livsmedel?

Och så har vi gått igenom vad som egentligen är sant och falskt om det nya 5g-nätet. Ämnet har blivit en het potatis i sociala medier och självaste Anders Ygeman har hamnat i skottgluggen. Är det oroliga svenskar eller självaste Kreml som står bakom kritikstormen?

Denna vecka medverkar våra reportrar Johannes Karlsson, Jonas Leijonhufvud och Henrik Ek.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer