Annons

Kungligt på Spotify – och osexig sektor skapar heta miljardbolag

Di Digitals reporter Henrik Ek och nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals reporter Henrik Ek och nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Man kan tro att Di Digital-redaktionen har fått feber när fyra nya miljardbolag trillar in på tre dagar. Nyhetschefen börjar till och med tro att en musiker sjunger om Saas-bolag. Samtidigt är nu Spotify högre värderat än Stockholmsbörsens storbolag – har den nya kungliga glansen gett stöd?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify har fått en del uppmärksamhet som poddsatsningar bland annat med profilen Joe Rogan för miljarden. Bolagets senaste giv är ett samarbete med brittiska kungligheterna Megan och Harry. Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz dissekerar hur viktigt det är för kursuppgången, som nu lyft Spotifys värde över börsjättar som Atlas Copco, Volvo, Ericsson och H&M.

Di Digital har i dagarna rapporterat om flera bolag som nu stigit över miljarden i värdering. Och en del gör det totalt i skymundan – djupt nere i ett anonymt mejl gömde sig en affär på 300 miljoner kronor. Göteborgsbolaget tillhör en sektor som blir alltmer hajpad bland investerare, men som inte verkar sukta efter stjärnglans. 

I veckans podd diskuteras även: 

* Miljarder användare drabbades av Googles haveri. Vad hände och hur bör du agera framåt?

* Bolt näst på tur bland elscooterbolagen att ta in en större runda. Vad ska den estniska aktören göra med sina nya 1,5 miljarder kronor? 

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer