Annons

Lance Armstrong: Investeringen i Uber räddade min familj

Foto: Graham Hughes
Dopningsskandalen blev kostsam för förre stjärncyklisten. Nu berättar Lance Armstrong att hans tidiga investering i Uber räddade finanserna. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var investeringen i Uber som höll Lance Armstrongs finansiella situation på fötter efter att han avslöjats för dopning.

Efter flera segrar i stora tävlingar, däribland prestigefyllda Tour de France, var fallet högt och hårt för Lance Armstrong. I och med fusket följde förlorade inkomster från sponsorer och backare, dessutom drogs Lance Armstrong med flera kostsamma stämningar mot sig. 

Men det fanns ett ljussken när pengarna sinade: Uber.

”Investeringen räddade vår familj”, berättade Lance Armstrong i en intervju med amerikanska CNBC under torsdagen.  

Det var 2009 som Lance Armstrong investerade 100 000 dollar i Chris Saccas VC-bolag Lowercase capital, som i sin tur investerade nästan hela beloppet i Uber. Då var bolaget värderat till 3,7 miljoner dollar, nu kan bolaget värderas till gigantiska 120 miljarder när bolaget förbereder sig för en börsintroduktion.

”Jag visste inte ens att han (Chris Sacca, reds. anm.) investerade i Uber. Jag trodde att han köpte en massa Twitter-aktier från anställda eller tidigare anställda. Den största investeringen i Lowecase första fond var Uber”, berättade Lance Armstrong.

Cykelprofilen ville inte berätta hur mycket hans investering är värd i dag, men sa att ”det var för bra för att vara sant”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer