Hoppa till innehållet

Landslagsstjärnor investerar i hälsobolaget Twiik

När fotbollsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson inte är med och tar Sverige till fotbolls VM investerar de även i techbolag. Nu har duons investmentbolag PJ & PL Invest gått in i hälsobolaget Twiik. 

Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare.
Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare.Foto: TT

Malmöbolaget Twiik utvecklar en digital coachingplattform som vänder sig till gym, företagshälsor och arbetsgivare. Nu tar bolaget in 2 miljoner kronor från befintliga ägare samt Robin Olsen och Pontus Janssons investmentbolag PJ & PL Invest. 

“Vi har haft ögonen på start-upscenen i Malmö under en längre tid, men samtidigt varit väldigt selektiva. Twiik är ett intressant bolag med en tydlig vision om att få fler att må bättre” säger Robin Olsen. 

Läs mer: Twiik köper konkurrent

"Som elitidrottare kan man enkelt relatera till vikten av att ge fler tillgång till bra träning,  både fysiskt och mentalt, och att friskvård och träning håller på att digitaliseras har nog ingen missat”, fortsätter Pontus Jansson.

PJ & PL Invest har tidigare även investerat i Studybee, som utvecklar mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom, och det var i samma veva som de kom i kontakt med Twiik (NTL). 

Läs mer: Landslagsstjärnor investerar i Malmöbolaget Studybee

De färska miljonerna ska Twiik använda till att skala upp verksamheten och under 2018 planerar man att expandera utanför Sveriges gränser. 

Anders Gran, vd för Twiik.
Anders Gran, vd för Twiik.

"Nästa år har vi ambitionen att expandera internationellt och har haft en del kontakt med aktörer framför allt i England. Utöver att Robin och Pontus är seriösa investerare så har de starka namn och den dagen vi ska över kanalen så tror vi att de är en bra väg på många sätt. En stor del av vad vi på Twiik gör är att koppla seriösa tränings- och friskvårdsaktörer till individer och företag", säger Anders Gran, vd på Twiik. 

Är de med som passiva investerare eller kommer de bidra ytterligare?

"Det är först och främst en monetär investering. Sen tittar vi på hur vi kan använda oss av deras varumärke och deras nätverk. Exakt hur det kommer se ut har vi inte bestämt", säger Anders Gran.

Tidigare i år köpte Twiik coachingplattformen Shapelink som nu har har byggt ihop med Twiik till en gemensam plattform som lanserades för ett par veckor sedan. 

"Vi arbetade om affärsmodellen efter köpet och nu handlar det om expansion. Vi växer stadigt och börjar se utvecklingen i intäkterna. Vi räknar med att ha 20 anläggningar innan årets slut och ser tydlig skalbarhet i affären", säger Anders Gran. 

Twiik grundades 2013 och har tidigare tagit in omkring 5 miljoner kronor i riskkapital. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera