Annons

Landstinget som satsar på virtual reality

Nu hoppas Stockholms läns landsting att VR ska kunna hjälpa till vid behandling av ångest.
Nu hoppas Stockholms läns landsting att VR ska kunna hjälpa till vid behandling av ångest.
Stockholms läns landstings innovationsfond investerar i projekt som ska förbättra sjukvården. Nu satsar fonden bland annat på ett virtual reality-projekt.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholms läns landstings innovationsfond har för detta år valt ut 37 projekt som förväntas kunna bidra till en bättre sjukvård.

De utvalda projekten kommer samtliga att tilldelas belopp på mellan 20 000 och 500 000 kronor. Bakom dem står medarbetare inom olika yrkesgrupper för branschen. 

Läs mer: Spelnavet Skövde är på VR-offensiv i Silicon Valley

Bland de projekt som fått tummen upp för finansiering är virtual reality vid behandling av ångest i primärvården och ett nytt digitalt verktyg för mer effektiv smittspårning av sexuellt överförbara infektioner.

Totalt mottog innovationsfonden 327 ansökningar under tre utlysningstillfällen.

”Det stora intresset för fonden visar att innovationsfonden verkligen behövs för chansen att förverkliga nya, moderna lösningar för hälsa och en bättre arbetsmiljö”, säger innovationslandstingsrådet Daniel Forslund (L).

Innovationsfonden lanserades 2015.

Di Digital / Finwire

Läs mer: Mäklare lanserar bostadssök med VR

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer