Annons

Låneförmedlaren Consector lanserar app för bolån

Jonas Ryberg, vice vd, Pontus Holgersson, vd för Consector.
Jonas Ryberg, vice vd, Pontus Holgersson, vd för Consector. Foto: Viktor J Fremling
Låneförmedlaren Consector lanserar Lånekoll, en ny app för att jämföra och ansöka om bolån, samt andra lån och krediter. Bolaget backas av riskkapitalbolagen Optimizer och Verdane.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Låneförmedlaren Consector startades 2014 och har sedan dess tagit in cirka 20 miljoner kronor i riskkapital från riskkapitalbolagen Optimizer Invest och Verdane Capital, samt en rad affärsänglar. 

I fjol omsatte bolaget 15,6 miljoner kronor, vilket var cirka tre gånger mer än året innan. Förlusten fördubblades dock till 6 miljoner kronor.

”Vi samarbetar med banker och förhandlar fram bättre lånevillkor för våra kunder”, säger Pontus Holgersson, vd och grundare av Consector.

Från början erbjöd Consector (NTL) främst förmedling av privatlån och kreditkort. Nu tar man ett nytt steg med appen Lånekoll, som samlar alla Consectors tjänster på en plats – och även lägger till bolån. 

”Vi ser en utveckling de senaste fem åren där kunderna byter bank digitalt och bankkontoren stängs ner. Lånekoll är ett verktyg för kunder som vill logga in med sitt bank-id och jämföra och upphandla bolån och andra lån”, säger vd:n.

Läs mer: Collector samlar sina fintech-investeringar i ny bankapp

Han beskriver Lånekoll som först i Sverige med en universal tjänst för lån och krediter hos flera banker.

”Jag skulle säga att Tink och Schibstedägda Mitt Bolån är våra främsta konkurrenter idag. De är de två stora bolåneförmedlarna i Sverige. Lånbyte är en annan konkurrent”, säger han.

Den totala bolånestocken i Sverige är värd cirka 3 000 miljarder kronor och växer med kring 8 procent om året. 

”Det innebär att närmare 500 miljarder kronor ska hitta nya bolånealternativ varje år”, slår Pontus Holgersson fast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies