Annons

Lanseringen av Apples 5G-telefon kan skjutas upp

Apples vd Tim Cook på bolagets Iphone-släpp i fjol.
Apples vd Tim Cook på bolagets Iphone-släpp i fjol.
Apple kan vara på väg att bryta traditionen med att lansera en ny Iphone i september, menar källor till Nikkei Asian Review.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan 2011 har Apple varje år släppt en ny Iphone i september, men nu verkar det som att coronaviruset har satt käppar i hjulet. Det är källor till Nikkei Asian Review som säger att lanseringen kan skjutas upp flera månader.

Det handlar dels om en utsatt marknad, då efterfrågan från konsumenter har börjat gå ner i samband med coronakrisen. I februari i år gick de globala leveranserna av smarta mobiler ner med 38 procent jämfört med i fjol, enligt en rapport från analysföretaget Strategy Analytics.

En minskad efterfrågan skulle i så fall kunna leda till ett svalt mottagande av Apples första Iphone som förväntas vara anpassad till 5G-nätet. Det är en viktig lansering, också med tanke på att konkurrenterna Samsung och Huawei ligger ett år före med sina 5G-telefoner.

Läs också: Här är Apples nya produkter – från inställda eventet

Apple har också haft problem med produktionskedjan i Kina under nedstängningen av delar av landet, vilket kan försena telefonen. Just nu jobbar en stor del av bolagets anställda hemma, ytterligare en faktor som kan spela in i ett eventuellt beslut att skjuta upp lanseringen.

Även analytiker på JPMorgan gick ut i veckan och förutspådde att Apple skjuter på Iphone-släppet i en till två månader.

Techjättens aktie gick upp under börsdagen på onsdagen, för att sedan stänga på en halv procent ner. Apples aktievärde hade en topp i mitten av februari, men har sedan dess gått ner med nära 25 procent.

Läs också: Test: Så bra är Apples nya Ipad Pro – ”Äntligen med muspekare”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer