Annons

Länsförsäkringar investerar i trygghetsapp för äldre

Aifloo får Länsförsäkringar som delägare i sin senaste finansieringsrunda.
Aifloo får Länsförsäkringar som delägare i sin senaste finansieringsrunda.
E-hälsobolaget Aifloo får in Länsförsäkringar som ny delägare när startupbolaget tar in 12 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med hjälp av maskininlärning ska Aifloo se till att äldre inte råkar illa ut i hemmet. Genom rörelsedetektering och beteendeanalys kommer personen övervakas med hjälp av ett armband. Data om användarens temperatur och rörelsemönster skickas sedan upp i molnet för analys. Om något avviker från det normala kommer ett larm att gå ut till hemtjänsten eller anhöriga via en app. 

Nu har Länsförsäkringar fått upp ögonen för startupbolaget som grundades av Felix Etzler, Anders Widgren och Michael Collaros i mars i fjol.

I Aifloos senaste finansieringsrunda tar bolaget in 12 miljoner kronor där, förutom befintliga ägare, Länsförsäkringar Sak, Sveriges största försäkringsbolag på hälso- och trygghetsområdet, är en av investerarna. Det rapporterar Breakit

Läs även: Glues storebror köper e-hälsorobot

Aifloo, som även har varit en av deltagarna i Stings inkubator, ska nu tillsammans med sina partner, bland annat vårdjätten Aleris, installera 100–200 pilotversioner av systemet.

“Våra kunder är i nuläget främst privata vårdföretag och landsting, men på lite sikt planerar vi att även rikta oss mot privata konsumenter”, säger medgrundaren Anders Widgren till Breakit.

Läs även: Försäkringsbolag sänker premier med hälso-app

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer