Annons
Lena Apler, grundare av Collector Bank.

Lena Apler blir börs-vd

Drabbad av datafetma? Här är lösningen SPONSRAT AV IBM

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Skam är en dramaserie om gymnasieungdomar på Hartvig Nissens skole i Oslo.

Facebook köper amerikanska rättigheter till norska succén Skam

Northvolts vd är Tesla-veteranen Peter Carlsson.

Uppgifter: Northvolt till både Västerås och Skellefteå

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Lena Apler blir börs-vd

Lena Apler, grundare av Collector Bank.
Lena Apler, grundare av Collector Bank. Foto: Jesper Frisk
Lena Apler blir tillförordnad vd för Collector Bank. Detta sedan Stefan Alexandersson nyligen meddelat att han lämnar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Collectors styrelse har beslutat att utse Lena Apler, företagets grundare och styrelseordförande, till tillförordnad vd från den 5 april. Det gäller tills en ny vd rekryterats efter att Stefan Alexandersson efter tolv år på bolaget, varav tre år som vd, nyligen meddelat att han lämnar.

Enligt ett pressmeddelande pågår rekrytering av ny vd och förväntas vara klart under våren. Vice styrelseordförande Erik Selin går tills vidare in som styrelseordförande i stället för Lena Apler.

Jag kan bolaget utan och innan.

”Som grundare, tidigare vd och nu ordförande kan jag bolaget utan och innan och är angelägen om att driva utveckling och tillväxt med samma framgång och höga tempo som är utmärkande för Collector”, säger Lena Apler själv i en kommentar.

Läs mer: Lena Apler är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare

Lena Apler startade Collector 1999 ihop med kollegan Johan Möller. I början var målet att arbeta med skuldsanering. Men bolaget växte och 2003 gjorde man om det till ett modernt finansbolag. Collector började erbjuda fakturaköp och sedan privatkrediter för postorder och e-handel.

2014 klev Lena Apler av vd-posten, fattade ordförandeklubban och började kratta inför Collectors notering. Steget in på Stockholmsbörsen har gjort henne förmögen. Lena Aplers Collector-aktier är i dag värda cirka 395 Mkr.

Under 2016 seglade Lena Apler (NTL) upp som en av Sveriges främsta startupinvesterare. Hon investerar dels privat i bolag som Sigmastocks, Na-kd, Dreams och Wint, och dels i egenskap av ordförande i Collectors riskkapitalbolag Collector Ventures. 

Läs mer: Collector Ventures investerar 10 miljoner kronor i Lånbyte

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen inom den nordiska techsektorn. Driver du ett startupbolag? Då är du förmodligen redan med i Nordic Tech List. Gå in på sajten och se över din profil. 

Foto:


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post