Annons

Lendify ökar utlåningen med 236 procent

Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson.
Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson.
Låneplattformen Lendify växer – ökar utlåningen till 183 miljoner kronor under första kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Peer to peer-lån-specialisten Lendify ökade sin utlåning under det första kvartalet till 183 miljoner kronor – upp 236 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Under 2017 uppgick den totala utlåningen till 572 miljoner kronor. Antalet aktiva investerare var vid slutet av första kvartalet i år 6 525 personer.

Lendify grundades 2014 och beskriver sig som en marknadsplats för lån. Peer to peer-lån betyder att privatpersoner finansierar varandras lån och Lendify menar att lösningen kommer att sätta press på bankernas lånemarginaler.

Läs mer: Lendifys utlåning växer snabbt 

"Det är lite tabu att prata om blancolån i Sverige och det vill vi utmana. Bankerna gör sig en mycket god intäkt på blancolånen, trots att den risk de tar i sin utlåning är så liten att de höga marginalerna blir svåra att försvara", säger Erika Eliasson, IR-ansvarig på Lendify.

Läs mer: Lendify tar in 400 miljoner – ska lånas ut till privatpersoner 

I januari tog Lendify in 400 miljoner kronor från institutioner via obligationer för att säkerställa lån som lämnats via bolagets plattform. De nya obligationerna har en löptid på två år och en årlig ränta på 3 månaders Stibor plus 4,5 procent.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer