Annons

Lendify vill låna 100 miljoner – för att finansiera utlåning

Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson. Foto: Patrik Olsson
Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg och IR-chefen Erika Eliasson. Foto: Patrik Olsson
Lånebolaget med den stjärnprydda ägarkretsen kan vända sig till finansinstitutioner för att sätta mer fart på utlåningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lendify, en marknadsplats för lån, är en av flera peer-to-peer-aktörer på den svenska finansmarknaden.

Tanken är att privatpersoner som inte bara vill spara på börsen kan använda Lendifys plattform för att låna ut sina pengar till andra privatpersoner. Det ska ge cirka 7 procents avkastning per år.

Under det senaste rapporterade räkenskapsåret, som avslutades i april 2016, hade nära 700 personer lånat ut pengar via Lendify.

Läs mer: Deras app låter dig köpa Blocket-prylar på avbetalning

Nu överväger bolaget att utfärda en obligation på 100 miljoner kronor som ska lånas ut via plattformen. Lendify gav senast ut obligationer om 200 miljoner kronor i maj i år. Villkoren är referensräntan Stibor +5 procent.

”Det finns en större vana från institutionella investerare att investera i den här typen av lån. Man får ha respekt för att det tar längre tid för privatpersoner att lära sig om detta tillgångsslag”, sade Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify, i ett uttalande efter den obligationen.

I Lendifys ägarkrets finns till exempel Avito-grundarna Jonas Nordlander (NTL) och Filip Engelbert (NTL), affärsängeln Fredrik Wallenberg (NTL) samt Vostok New Ventures vd Per Brilioth (NTL) och Lundin-toppen Ashley Heppenstall (NTL).

Läs mer: Avito-grundarna med när Lendify tar in 70 Mkr

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer