Annons

Lendo-grundarnas nya bolag Bynk tar in 100 miljoner

Binks grundare. Från vänster: Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsén.
Binks grundare. Från vänster: Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsén. Foto: Press
Lendo-grundarnas låneplattform Bynk fyller på kassan rejält. ”Tillväxten och kundnöjdheten ser väldigt bra ut", säger Schibsted Medias koncernchef Raoul Grünthal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mediekoncernen Schibsted deltar i en runda på 100 miljoner kronor i låneplattformen Bynk, en utmanare till banksektorn inom blancolån och en konkurrent till fintechaktörer som Lendify.

Bynk erbjuder lån på upp till 300 000 kronor som förmedlas via bolagets sajt eller mobilapp. Kunderna kan enligt bolaget ändra sin återbetalningstid. Kreditprövningen sker via nyckeldata om låntagaren.

”Ekonomi ses av många som något tråkigt och byråkratiskt. Bynk vill förändra det och skapar därför finansiella produkter som är roliga och flexibla”‚ säger Bynks vd Dennis Ahlsén.

Bynk bildades 2016 omsatte förra året drygt 6 miljoner kronor, enligt bolagets färska årsredovisning. Förlusten uppgick till -42 Mkr.

”Tillväxten och kundnöjdheten ser väldigt bra ut i bolaget samtidigt som fintech är ett av Schibsteds viktigaste investeringsområden”, säger Raoul Grünthal, koncernchef i Schibsted Media, i ett uttalande.

Sedan tidigare har Schibsted kreditförmedlaren Lendo och bolånebolaget Hypoteket i portföljen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer