Annons

Liten ljusning för Twitters sviktande användartillväxt

Foto: TT/Marcio Jose Sanchez
Twitter missade förväntningarna och rasade på börsen. Men antal aktiva användare ökade något under kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under förra kvartalet avstannade Twitters användarantal helt efter många kvartal med svag tillväxt. Den här gången såg bolaget dock en liten ljusning i användarsiffrorna, med en tillväxt på 3 procent under första kvartalet i år jämfört med samma period i fjol.

Antal aktiva månatliga användare på Twitter var 310 miljoner under de senaste tre månaderna, jämfört med 305 miljoner under föregående kvartal. 

Under det senaste året har Twitter infört flera förändringar för att få användartillväxten att tillta. Det handlar till exempel om "Moments", en flik där man kan hitta höjdpunkter från flödet, och en ny tidslinje baserad på populära tweets snarare än kronologisk ordning. Men tröskeln för nya användare är hög och inget verkar fungera.

Läs också: Noll nya användare till Twitter

Ekonomiskt går det bättre. Twitters omsättning ökade med 36 procent under kvartalet, från 435,9 miljoner dollar till 594,5 miljoner dollar. Det var dock något under marknadens förväntningar. 

Twitters aktievärde har sjunkit med nära 60 procent under det senaste året, i sviterna av den svaga användartillväxten. Marknaden reagerade på dagens rapport med att aktiekursen rasade med över 13 procent i handeln på eftermarknaden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer