Annons

Ljudboksruset – från nära konkurs till miljardär i Storytel

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz och reportrarna Miriam Olsson Jeffery och Johannes Karlsson.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz och reportrarna Miriam Olsson Jeffery och Johannes Karlsson.
Svenskarna lyssnar på ljudböcker som aldrig förr. Samtidigt har värdet för Storytel rusat till 15 miljarder och gjort grundarna förmögna. Vi pratar också om Di Digitals stora granskning om könsfördelningen av riskkapitalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har duggat tätt med nyheter från Storytel på sistone. Aktien har lyft med 123 procent bara under det senaste året. Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson diskuterar bolagets tillväxtstrategi och ägarna som varit med sedan den tuffa tiden 2008 och i dag kan kapitalisera på succén.

Samtidigt har vi nyligen presenterat Di Digitals stora granskning av över 1 000 investeringar i startupbolag 2019. Den visar att det fortfarande bara är 1 procent av kapitalet som går till bolag grundade av kvinnor. Vår reporter Miriam Olsson Jeffery är med och presenterar resultatet och reaktionerna.

För ett tag sedan rapporterade vi om hur den svenska betalraketen Trustly lockat en av världens tyngsta investerare, fondjätten Blackrock. Nu kan vi avslöja hur det påverkat värderingen och vilka som kammat hem stora summor i affären.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer