Annons

London-svenskens bolag tar in 44 miljoner

Jacob Waerns digitala utbildningsplattform Edume har bland annat Deliveroo och Uber på kundlistan.
Jacob Waerns digitala utbildningsplattform Edume har bland annat Deliveroo och Uber på kundlistan. Foto: Press/TT.
Kinnevik-veteranen Jacob Waerns utbildningsapp Edume, med 20 anställda i London, fyller på kassan. Bolaget har teknikjättar som Airbnb och Uber på kundlistan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under 2016 grundade svensken Jacob Waern utbildningsbolaget Edume med bas i London. De har tagit fram en app som företagskunder kan använda för att fortbilda och kommunicera med sin personal, digitalt via mobiltelefonen.

På kundlistan finns flera teknikjättar och storbolag i 30 olika länder. Det handlar till exempel om uthyrningstjänsten Airbnb, taxijätten Uber, revisionsbyrån Deloitte, matleveransbolaget Deliveroo samt teleoperatörerna Orange och Vodafone.

Nu tar Edume in 5 miljoner dollar, eller knappt 44 miljoner kronor, i nytt kapital.

”Vi ser stark efterfrågan inom fler industrier och kommer investera ytterligare i produktutveckling samt inom sälj och marknadsföring för att nå ut bredare globalt”, säger Jacob Waern till Di Digital.

Pengarna kommer från de två riskkapitalbolagen Valo Ventures från USA och Connect Ventures från Storbritannien. Jacob Waern avböjer att kommentera hur mycket Edume värderas till i transaktionen.

Jacob Waern har en yrkesbakgrund på så väl svenska MTG som den tyska startupfabriken Rocket Internet. Precis före grundandet av Edume arbetade han för den Kinnevik-grundade teleoperatören Millicom.

Edume har i dag 20 anställda i London. Hur bolaget presterar finansiellt är däremot oklart, eftersom de varken valt att offentliggöra sin omsättning eller sitt resultat hos det brittiska bolagsverket.

”Vi går inte ut med dessa siffror på grund av konkurrensskäl, men kommer växa mer än 300 procent jämfört mot förra året”, säger han.

Jacob Waern säger att bolaget drabbades av en tillfällig nedgång under inledningen av coronapandemin, men att verksamheten sedan vände uppåt och därefter har ökat sina intäkter markant. 

När fler företag i världen låter sin personal arbeta hemifrån eller på distans blir digitala verktyg ännu viktigare, menar han. Till exempel använde sig Uber av Edume för att informera sina taxiförare om hur de kunde skydda sig mot att bli smittade av coronaviruset.

”Den digitala transformationen gör nu ett jätteskutt. Vi kommer fortsätta utveckla en produkt som ger folk möjlighet att vara framgångsrika i sina yrken, oavsett vart de befinner sig”, säger Jacob Waern.

Edume tog senast in externt kapital i november 2018, motsvarande 16 Mkr.

Läs mer: Svenskens London-bolag utvidgar samarbetet med Uber 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer