Hoppa till innehållet

Lottie Knutson investerar i Careereye

Lottie Knutson investerar i jobbsajten Careereye och går samtidigt in i styrelsen. Bolaget tog nyligen in 5 miljoner kronor från investmentbolaget Spiltan inför en lansering i Norge och Danmark.

Lottie Knutson, styrelseproffs.
Lottie Knutson, styrelseproffs.

”Jag brinner för konsument- och användarnära verksamheter och har länge velat engagera mig i en digital startup”, säger Lottie Knutson, som främst är känd för sin insats som kommunikationsdirektör för Fritidsresor under tsunamikatastrofen 2004.

Idag är hon främst skribent, föreläsare och styrelseproffs i Stena Line, Cloetta, Scandic, STS Alpresor, Actic, Sweavia, Wise Group och nu även Careereye (NTL).

Careereye beskriver sig själv som en omdömessajt som hjälper jobbsökande att få bättre koll på sin nya arbetsgivare innan de byter jobb. Genom sajten kan de se vilket betyg anställda har gett ett bolag, för att sedan kunna göra en egen bedömning om bolaget är bra att jobba i.

Läs mer: Svenska jobbsajten Careereye tar in Spiltan som delägare

Careereye erbjuder även företagen att vara delaktiga, för att själva sätta bilden av arbetsplatsen och de karriärmöjligheter som finns.

Lottie Knutson säger sig ha stor respekt för jämförelsesajter och såg tidigt hur de förändrade reseindustrin.

”Jag gjorde till och med ett försök att ta den nordiska positionen innan Tripadvisor hade kommit hit, i form av forumet reslust.se. Men det var lite för tidigt och det blev i längden svårt att få utvecklingsresurser i ett charterbolag med gamla produktionsmodeller där resurserna lades på ren försäljning online”, säger hon.

Lottie Knutson menar att Careeeye fyller en liknande funktion.

”Och den här gången kan jag gå in med egen tid och pengar”, säger hon.

Läs mer: Lottie Knutson lämnar H&M:s styrelse

Hur mycket Lottie Knutson investerar vill parterna inte säga.

”Men det är ingen jättesumma. Spiltan investerade ju nyligen 5 miljoner kronor. Det är inte på den nivån. Men som privat investering är den stor nog för att hon ska känna sig motiverad”, säger Careereyes vd och delägare Johan Kadar (NTL).

Han är främst tacksam för den kompetens hon tillför styrelsen.

”Lottie tillför erfarenhet och kunskap inom marknadsföring och kommunikation och är även en tung styrelsekompetens med erfarenhet från stora internationella bolag som är viktig inför vår expansion”, säger han.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera