Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Lottie Knutson investerar i Careereye

Lottie Knutson, styrelseproffs.
Lottie Knutson, styrelseproffs.
Lottie Knutson investerar i jobbsajten Careereye och går samtidigt in i styrelsen. Bolaget tog nyligen in 5 miljoner kronor från investmentbolaget Spiltan inför en lansering i Norge och Danmark.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Jag brinner för konsument- och användarnära verksamheter och har länge velat engagera mig i en digital startup”, säger Lottie Knutson, som främst är känd för sin insats som kommunikationsdirektör för Fritidsresor under tsunamikatastrofen 2004.

Idag är hon främst skribent, föreläsare och styrelseproffs i Stena Line, Cloetta, Scandic, STS Alpresor, Actic, Sweavia, Wise Group och nu även Careereye (NTL).

Careereye beskriver sig själv som en omdömessajt som hjälper jobbsökande att få bättre koll på sin nya arbetsgivare innan de byter jobb. Genom sajten kan de se vilket betyg anställda har gett ett bolag, för att sedan kunna göra en egen bedömning om bolaget är bra att jobba i.

Läs mer: Svenska jobbsajten Careereye tar in Spiltan som delägare

Careereye erbjuder även företagen att vara delaktiga, för att själva sätta bilden av arbetsplatsen och de karriärmöjligheter som finns.

Lottie Knutson säger sig ha stor respekt för jämförelsesajter och såg tidigt hur de förändrade reseindustrin.

”Jag gjorde till och med ett försök att ta den nordiska positionen innan Tripadvisor hade kommit hit, i form av forumet reslust.se. Men det var lite för tidigt och det blev i längden svårt att få utvecklingsresurser i ett charterbolag med gamla produktionsmodeller där resurserna lades på ren försäljning online”, säger hon.

Lottie Knutson menar att Careeeye fyller en liknande funktion.

”Och den här gången kan jag gå in med egen tid och pengar”, säger hon.

Läs mer: Lottie Knutson lämnar H&M:s styrelse

Hur mycket Lottie Knutson investerar vill parterna inte säga.

”Men det är ingen jättesumma. Spiltan investerade ju nyligen 5 miljoner kronor. Det är inte på den nivån. Men som privat investering är den stor nog för att hon ska känna sig motiverad”, säger Careereyes vd och delägare Johan Kadar (NTL).

Han är främst tacksam för den kompetens hon tillför styrelsen.

”Lottie tillför erfarenhet och kunskap inom marknadsföring och kommunikation och är även en tung styrelsekompetens med erfarenhet från stora internationella bolag som är viktig inför vår expansion”, säger han.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post