Annons

Isabella Löwengrip lägger ned ännu ett bolag

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip Foto: Jesper Frisk
Entreprenören Isabella Löwengrips bolagsgrupp krymper nu ytterligare. En satsning som skulle hjälpa företag med sociala medier är på väg att avvecklas efter några år med blygsam omsättning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med buller och bång siktade Isabella Löwengrip på att lansera sitt sminkvarumärke Löwengrip Beauty, som omsatte 100 miljoner kronor under 2019, i USA.

Men efter att stora kedjor som Sephora tackade nej och extern finansiering uteblev tvingades bloggdrottningen till stora neddragningar inom hela sin företagssfär.

I februari kunde Di rapportera att hon valt att sälja Löwengrip Beauty till det norska kosmetikabolaget Dermanordic efter misslyckandet. Någon köpeskilling för affären är inte känd.

Läs mer: Isabella Löwengrip säljer sitt skönhetsbolag

En olycka kommer sällan ensam. Hennes håraccessoarbolag Hermine Hold såldes och gick senare i konkurs, medan ägarandelar i ”startup-fabriken” Nordic Tech House också avyttrades.

Nu kastar ytterligare ett av hennes bolag in handduken. Det rör sig om Löwengrip Social Relations, som har hjälpt andra företag att ta fram kommersiella kampanjer till sociala medier.

Läs även: Kändisarnas bolag – så mycket tjänar de

Isabella Löwengrip har självmant valt att likvidera bolaget, enligt handlingar hos Bolagsverket. Orsakerna till varför framgår inte och kända borgenärer saknas. 

Företaget hade inga anställda och bytte namn strax före beslutet om avvecklingen. 

Omsättningen i Löwengrip Social Relations har genom åren varit blygsam. I fjol landade den på 0,13 miljoner kronor och året dessförinnan på 0,545 miljoner kronor. Under 2019 delade bolaget ut 0,37 Mkr.

Kvar i företagsgruppen finns Löwengrip Invest, flaggskeppet som administrerat hennes blogg och sociala medier, som i fjol omsatte 17 Mkr från i första hand reklamintäkter.

I mitten av 2019 fanns tillgångar på 11 Mkr i bolaget, men under hösten sparkades alla åtta anställda.

Isabella Löwengrip driver även bolagen Blonde Capital och Economista, men de saknade i princip omsättning i fjol.

Di Digital har sökt Isabella Löwengrip och den redovisningsbyrå på vars adress Löwengrip Social Relations är skriven.

Läs mer: Rekordår för Sveriges influerare – så mycket tjänar de

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer