Annons

Löwengrips håraccessoarbolag i konkurs

Joachim Lindström, grundare av Ideal of Sweden, och Isabella Löwengrip sommaren 2018.
Joachim Lindström, grundare av Ideal of Sweden, och Isabella Löwengrip sommaren 2018. Foto: Emma-Sofia Olsson
Isabella Löwengrips håraccessoarbolag Hermine Hold har begärts i konkurs. Löwengrip startade bolaget i fjol ihop med Joachim Lindström, grundare av Ideal of Sweden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det såg ut att vara en perfekt match. Isabella Löwengrip, kvinnan som i unga år blev Blondinbella med hela svenska folket, skulle starta bolag med superentreprenören Joachim Lindström. 

Sommaren 2018 gick de live med vad som skulle bli Isabella Löwengrips 13:e aktiebolag i ordningen, Hermine Hold. Bakom bolaget stod Löwengrips acceleratorbolag Nordic Tech House samt Ideal of Sweden-grundarna Joachim Lindströms och Filip Ummers investmentbolag JL Entrepreneurial Equity. 

”Håraccessoarer har stått sig i alla tider. Vi ser budgetvarianter på Glitter och Åhléns, som ofta är gjorda för barn, eller exklusiva hårband från Versace och Gucci för 5 000-6 000 kronor. Det finns ett prisglapp däremellan”, förklarade Isabella Löwengrip för Di Digital i juni 2018.

Vi vill bygga ’nästa Daniel Wellington’ fast för håraccessoarer.

Ambitionen var då att inom fem år ta Hermine Hold till miljardomsättning.

”Vi vill bygga ’nästa Daniel Wellington’ fast för håraccessoarer”, sa Isabella Löwengrip då.

Men det blev inte som man tänkt sig. 

I måndags kväll kunde nyhetssajten Breakit rapportera att Hermine Hold försatts i konkurs. Uppgifterna kommer från Bolagsverket och uppmärksammades först av Bloggbevakning. De har även bekräftats för Breakit av Hermine Holds tillförordnade vd Linus Kaasik via sms. 

Läs mer: De är Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer under 40

Bolaget tog tidigt in cirka 8 miljoner kronor i riskkapital, enligt Breakit. Men innan konkursen var ett faktum hade Isabella Löwengrip redan sålt sin andel och lämnat bolaget. Även vd:n Katarina Roger hade lämnat, enligt Breakit.

Bolagets tillförordnade vd Linus Kaasik uppger för Breakit att han hoppas på en fortsättning för varumärket.

Hermine Hold hade ingen omsättning i fjol, men redovisade en förlust på 1,5 miljoner kronor.

Läs mer: Rekordår för Sveriges influerare – så mycket tjänar de

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer