Annons

Luleåbolaget vill revolutionera e-handeln – backas av stjärndomaren

Från vänster: Robert Karlsson, ekonomichef, Kristoffer Karlsson, vd, och Jonas Eriksson, tidigare VM-domare och investerare i Spotin.
Från vänster: Robert Karlsson, ekonomichef, Kristoffer Karlsson, vd, och Jonas Eriksson, tidigare VM-domare och investerare i Spotin.
E-handelsföretaget Spotin utvecklar ett nytt sätt att bedriva handel på nätet. Bolaget har på senare tid tagit in 3 miljoner kronor, jagar ännu mer kapital och stöttas av den tidigare VM-domaren och På spåret-stjärnan Jonas Eriksson. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotin, som deltog i Di Startup Tour i år, har byggts upp under närmare 8 år, varav de tre senaste åren på sitt utvecklingskontor i Luleå. 

“Det är en lång tid men det tar lång tid att skapa ny teknik driver marknaden framåt, speciellt om du gör det kostnadsmedvetet som vi gjort det", säger bolagets grundare och vd Kristoffer Karlsson. 

Bolaget har medvetet varit väldigt tysta om att de har gjort  plattformen fram till nu, säger han. 

"Anledningen till att vi är så hemlighetsfulla är att Spotin medför ett skifte, ett helt nytt sätt att bedriva e-handel på.”

Genom plattformen kan handel distribueras över alla olika typer av digitalt innehåll på nätet, enligt grundaren. Det kommer inte att behövas länkar mellan sidor, utan plattformen gör det möjligt att köpa produkter direkt ifrån varumärken utan att lämna den ursprungliga sidan. 

”Vid sidan om sin enda befintliga egna försäljningskanal på nätet, sin webbplats, kan företag nå ut med sin försäljning till fler platser de vill synas på. Det är ett helt nytt sätt att arbeta. Inom de närmsta två åren ser vi att det här kommer användas”, säger han. 

Spotin har fått enorm respons från stora globala aktörer inom teknik, mediegrupper samt modegrupper, enligt vd:n. 

"Vi vet att det vi gör ligger i framkant rent tekniskt och att de tillför något helt nytt på marknaden.”

Läs mer: Strömavbrottens fiende kammade hem segern i Luleå 

Vi insåg att vi kan göra mycket mer för pengarna genom att flytta upp till Luleå.

När bolaget grundades 2015 var den tidigare VM-domaren Jonas Eriksson och På spåret-stjärnan först med att gå in med kapital i bolaget, närmare bestämt 1,5 miljoner kronor. Han är aktiv i bolaget som styrelsemedlem, men är inte anställd i företaget. 

”Han har en mediebakgrund och det var även därför det var intressant att prata med honom”, säger Kristoffer Karlsson. 

Under den senaste tiden har ett antal privata lokala aktörer i Luleå gått in med ytterligare 3 Mkr i bolaget och det jobbar i dagsläget aktivt med att fylla på kassan igen. 

Medlen de får in ska användas till marknadsföring, kommande samarbeten med globala aktörer samt att utveckla plattformen.

Totalt har Spotin tagit emot drygt 7 Mkr från investerare, däribland stöd från en innovationsfond med 1,2 Mkr. 

Bolaget, som startade upp i Stockholm, valde efter ett år att flytta till Luleå. 

”Vi insåg att vi kan göra mycket mer för pengarna genom att flytta upp till Luleå och etablera verksamheten här. De har ett tekniskt universitet, är en timme från Stockholm och vi kunde lösa lokalfrågan under en veckas tid. Det var egentligen bara föredelar för oss. Vi känner att vi har alla möjligheter att växa och hitta rätt personal.” 

Spotin kommer att lansera sin tjänst under 2019. 

Läs mer: Miljonregn över Apprl – slussar fans från influencers till webbutiker 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer