Annons

Ny miljardrunda – så mycket investerar stjärnorna i Klarna

Från vänster: Karl-Johan Persson, H&M, Sebastian Siemiatkowski, Klarna, och Filip Tysander, Daniel Wellington.
Från vänster: Karl-Johan Persson, H&M, Sebastian Siemiatkowski, Klarna, och Filip Tysander, Daniel Wellington. Foto: Di
Klarnas nyemission på en miljard förde med sig nya och gamla ägare. Di Digital kan nu avslöja vilka som investerade i jätterundan – och hur mycket de öste in i betalbolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På måndagen stod det klart att Klarnas kapitalrunda på 1 miljard kronor var stängd och färdig. Rundan hade dessutom blivit större än planerat, uppgav bolagets kommunikationschef Aoife Houlihan för Di Digital.

Nu kan Di Digital berätta om vilka som investerade. Enligt Bolagsverkets handlingar, inskickade av Klarna, är en del av nyemissionen nu registrerad. Det handlar om aktier för 861 miljoner kronor som har emitterats till drygt 90 personer och bolag. 

Aktiekursen i rundan låg på 1640 kronor per aktie, vilket sköt upp Klarnas värdering till 32 miljarder kronor.

Back in Black Capital Limited

Lundin-familjens, Avito-grundarna och investeraren Per Brilioths Guernsey-registrerade bolag Back In Black Capital tecknade 3086 aktier för 5 Mkr. 

Brightfolk A/S

E-handelsmiljardärden Anders Holch Povlsens ägarbolag ägde i månadsskiftet mars-april 2,5 miljoner aktier, vilket motsvarade nära 13 procent av aktierna i Klarna. En storägare som nu alltså gått in med än mer kapital i betalbolaget. I den senaste rundan tecknade Brightfolk 121 951 aktier, enligt handlingar hos Bolagsverket. Det innebär en investering på 200 Mkr. 

Filip Engelbert och Jonas Nordlander

Avito-grundarna har sedan tidigare aktier i Klarna. Nu går de in tungt med privata pengar i Klarna och tecknar 62 206 aktier till ett värde av 102 Mkr vardera, vilket innebär att de står för 204 Mkr i rundan på nästan en miljard.

H&M Fashion AB

Svenska modejätten investerade i Klarna i oktober förra året. Då handlade det i 185 Mkr i en transaktion som värderade betalbolaget till 18,5 miljarder kronor. Det är att jämföra med 32 miljarder kronor i den senaste rundan. H&M betalade nyligen 9 miljoner kronor för 5736 aktier. 

Harvest Claro LLC

Amerikansk fond från VC-bolaget Harvest Capital, baserade i San Fransisco. Investerade 37 Mkr i Klarna.

JFT Holding

Daniel Wellington-grundaren Filip Tysanders ägarbolag har sedan tidigare en post med ett värde kring 50 Mkr, som han ska ha köpt av Klarnamedgrundaren Niklas Adalberth. I månadsskiftet mars-april, alltså innan miljardrundan var stängd, ägde Filip Tysander 51 928 aktier. Nu går Filip Tysander in med 52,5 Mkr när han tecknar ytterligare 32 030 aktier i Klarna.

Justin Drees

Klarnaveteranen som gick till iZettle där han blev produktchef och sedermera styrelsemedlem i iZettle Capital har sedan tidigare drygt 1000 aktier i Klarna. Nu köper han ytterligare 610 aktier för dryga miljonen.

Victor Jacobsson

Klarnas medgrundare tror fortfarande på bolaget. Han äger sedan tidigare 7 procent av bolaget genom eget namn. Nu går Victor Jacobsson in genom bolag med 47,3 Mkr och tecknar 28 863 aktier.

Niklas Adalberth

Tredje Klarna-medgrundaren äger sedan tidigare en mindre del av bolaget efter att ha sålt en del för att starta impact-VC-bolaget Norrsken. Han ägde i början av 2019 1,87 procent i eget namn. Nu tecknar han 25 390 aktier genom sitt ägarbolag Sunnersta Invest AB till ett pris av 41,6 Mkr.

Tommy Palm

King-veteranen och spelgurun Tommy Palm ägde vid årsskiftet 2500 aktier i Klarna. Nu tecknar han ytterligare 2500 för 4,1 Mkr.

Kool Investment 

Investeringsfond som vid årsskiftet ägde hela 2,5 miljoner aktier, vilket motsvarar 12,89 procent av Klarna. Nu tecknar Kool Investment 76 096 aktier till ett värde av 124,7 Mkr.

Northzone

Gick 2015 in i Klarna i en större affär. Nu pytsar VC-bolaget in 9,4 Mkr in Klarna. 

Sequoia

Riskkapitaljätten klev in i Klarna redan 2010 och är storägare. Nu tar Sequia ledningen i rundan genom att teckna 145 752 aktier till ett totalt pris på 239 Mkr. Köpet görs genom fyra delar av riskkapitalbolaget.

Tengelmann Ventures

Tyskt VC-bolag som vid årsskiftet ägde 277 801 aktier, motsvarande 1,40 procent av Klarna. Tecknar 8257 aktier för 13,5 Mkr.

Läs mer: Klarna-kunder i trubbel - Kronofogden: ”Det gäller att få in folk i kreditsvängen”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer