Hoppa till innehållet

Lundins vd investerar i gaming-app

KTH-bolaget Challengermode vill göra det möjligt för dataspelsentusiaster att tjäna pengar på sin hobby. Hjälp på vägen får bolaget av en rad tunga näringslivstoppar.

Challengermodes team
Challengermodes team

Att delta i dataspelturneringar med pengar i potten har blivit allt vanligare. KTH-bolaget Challengermode har utvecklat en plattform som gör det möjligt för spelare att tävla om pengar även då de möts en mot en. 

”Vi har byggt en tjänst som gör det möjligt för gamers att tjäna pengar på att spela sitt favoritspel. Att kunna tävla om pengar tillför också en extra dimension av spänning som förlänger spelens livslängd”, säger bolagets vd och grundare Robel Efrem.

Tjänsten fungerar på så sätt att användaren betalar en inträdesavgift som matcher motståndarens. Sen spelar duellanterna matchen och segraren plockar hem potten. Tjänsten kommer att lanseras i öppen betaversion i höst, men redan idag är storspelet League of Legends anslutet till plattformen.

Challengermodes affärsmodell är att de tar 5 procent av de båda spelarna gemensamma insatts, och delar den summan med företaget bakom spelet.

Tanken är att plattformen ska ge spelutgivarna ytterligare ett sätt att tjäna pengar på sina gratisspel, så kallad free-to-play.  
”Många av de mest spelade titlarna idag är gratis. Istället tjänar spelutvecklarna pengar på reklam och köp inuti spelen. Det här ger dem ytterligare ett intäktsben att stå på”, säger Robel Efrem.

Bolaget har nyligen tagit in en okänd summa från en rad svenska näringslivstoppar. Bland de som valt att satsa på bolaget finns bland annat Lundin Petroleums vd Ashley Heppenstall, Vostok Naftas vd Per Brilioth och Avito-grundaren Jonas Nordlander. 

"Jag är ingen professionell investerare men jag och min kollega Filip Engelbert har tidigare investerat i ett antal bolag som vi tycker är kul. Här är det ett bolag där man förstår affären, det finns många som fortfarande spelar pc-spel och som vill krydda dem med lite extra vinnarkänsla", säger Jonas Nordlander. 

Av de övriga investerarna har flera sedan tidigare kopplingar till just Jonas Nordlander och Filip Engelbert. 

"Det är mina gamla investerare som vi fått med på det här. Gänget runt familjen Lundin som varit med sen jag och Filip startade Tradera", säger Jonas Nordlander.

Han har också en tydlig bild av vad Challengermode behöver lyckas med för att bolaget ska bli en framgång.

"Jag har nog aldrig lagt så mycket tid på ett bolag innan en investering som nu. De är grymma programmerare men oerhört oerfarna när det gäller affärssidan. För att de ska lyckas är det avgörande att de hittar någon som kan tänka strategiskt och prioritera, då kommer det bli grymt", säger Jonas Nordlander. 


 

De har investerat:

Jonas Nordlander – Grundare av Avito

Per Brilioth – VD för Vostok Nafta

Ashley Heppenstall -  Koncernchef och VD för Lundin Petroleum

Karl Sandstedt - Google

Johan Skarborg – Grundare och VD för Academic work

Jonas Siljemark - VD Warner Music Scandinavia 

Mats Carlsson - VD Pareto Securities

Jacob Key - Ängelinvesterare

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera