Annons

Lunds smarta låsbolag Zaplox upp i börsdebudeten

Zaplox, med vd Magnus Friberg i spetsen, premiärhandlas på First North under torsdagen. Foto: Press/TT
Zaplox, med vd Magnus Friberg i spetsen, premiärhandlas på First North under torsdagen. Foto: Press/TT
Lundabolaget Zaplox, med Axis-miljardärerna i ägarkretsen, stiger under sin första handelsdag på First North. Bolagets app låter hotellgäster boka rum och öppna dörren med mobilen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Zaplox har utvecklat en applikation som låter hotellgäster boka rum, betala och även öppna dörren till sina rum genom mobilen. Lundabolaget vänder sig till en marknad som täcker fler än 20 miljoner hotellrum världen över, enligt den senaste årsredovisningen. 

Under torsdagen noterades bolaget på First North. Och marknaden gjorde tummen upp. Cirka 30 minuter efter börsens öppning hade aktien stigit med 5 procent, från en teckningskurs på 5,5 kronor till 5,8 kronor. Bolagets börsvärde ligger därmed på 136 miljoner kronor. 

Ordförande är Åke Sund, tidigare toppchef inom Assa Abloy.

Läs mer: Zaplox ska till börsen med 40 färska miljoner

Inför noteringen tog Zaplox in 45 miljoner kronor genom en nyemission.

På bolagets ägarlista står Industrifonden och den numera bortgångne Axis-grundaren Mikael Karlssons LMK Ventures. Ordförande i Zaplox är Åke Sund, tidigare toppchef inom Assa Abloy.

I fjol omsatte Zaplox 2 Mkr, med ett förlustresultat på minus 36 Mkr. Bland bolagets kunder finns Scandic och Skistar.

Ett dussintal teknikbolag har noterats på svenska börser sedan i november i fjol och ett flertal har sett en osäker kursutveckling. Till exempel såg både Bambuser och Bioservo kurserna falla under första handelsdagen.

Läs mer: ”Sunda magplask på börsen i maj”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer