Annons

Lunds universitet investerar i digitalt byggbolag

Sven Paulin från Fieldly prisades nyligen på Di Startup Tour, nu får bolaget in nytt kapital.
Sven Paulin från Fieldly prisades nyligen på Di Startup Tour, nu får bolaget in nytt kapital.
Helsingborgsbolaget Fieldly tar in 3,2 miljoner kronor i nytt kapital. Bolagets digitala projekthanteringsverktyg ska nu förberedas för en större expansion i Europa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är affärsängeln Lars Dahlén som tillsammans med Lunds universitets holdingbolag, LU Holding AB, går in med nya miljoner i Fieldly (NTL). 

"Fieldly visar gång på gång att de är något riktigt stort på spåret. De har ett skalbart system som löser ett riktigt problem på en enorm global marknad. För mig känns det inspirerande att få vara med och bidra till byggsektorns digitala paradigmskifte och förbereda Fieldly för en ledande position i densamma”, säger Lars Dahlén som står för den största delen av kapitaltillskottet.

Pengarna ska användas till att förbereda en kommande Europaexpansion.

"Just nu förbereder vi produkten för den europeiska marknaden, men vi optimerar även våra interna strukturer för att möjliggöra en fortsatt snabb tillväxt”, säger Sven Paulin, marknadschef på Fieldly.

Läs mer: Utmanarna vill damma av byggbranschen

Helsingborgsbolaget, som grundades av Daniel Krusenstråhle 2013, har tagit fram ett projekthanteringssystem som ska underlätta kommunikationen mellan byggbolagens kontor och de anställda ute på byggarbetsplatserna. Tidrapportering, materialåtgång och körningar rapporteras digitalt i ett sammanhållet system i stället för med papper och penna, pärmar och mejl. Målet är att blir ett standardverktyg för byggbranschen.

”Produktmässigt har vi gått från att lösa det lilla bolagets problem till att också lösa de stora bolagens problem. Vi har breddat produkten och förbereder oss för vår Europaexpansion”, sade Sven Paulin till Di Digital i samband med att Fieldly vann delfinalen av Di Digital Startup Tour i Malmö. 

I juli 2015 rapporterade Di Digital att Fieldly tagit in 5,3 miljoner kronor från affärsängeln Lars Dahlén och för knappt ett år sedan kunde Di Digital berätta att bolaget förberedde en finansieringsrunda på mellan 30 och 50 Mkr.

"För oss är det viktigt att göra rätt sak i rätt tid och i rätt ordning. Vi har ett par ytterligare parametrar vi vill ha på plats innan vi tar nästa stora steg – en större Europaexpansion. Och det är först då som en större runda med expansionskapital fyller sitt syfte”, säger Sven Paulin. 

Läs mer: Fieldly prisades på Startup Tour i Malmö 

Fieldly har precis nått 10 000 registrerade användare och Sven Paulin säger att 2016 har varit ett bra år.

”Omsättningsmässigt har vi haft en mycket god tillväxt jämfört med 2015. Under 2016 har vi verkligen bevisat vår produkt på den svenska marknaden. Vi ser otroliga tids- och kostnadsbesparingar hos våra kunder där systemet halverar administrationstiden för kontoret och besparar hantverkaren och underentreprenören på fält minst 1 timme per person och dag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer