Annons

Lyxiga e-handlaren planerar börsnotering

Foto: Nicole Pereira, Nicole Pereira
E-handelsbolaget Mytheresa ska noteras på USA-börsen. Det meddelade bolagets moderbolag MYT Netherlands Parent B.V under måndagen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 

Enligt nyhetsbyrån Bloombergs källor planeras börsintroduktionen tidigt under 2021 till en värdering av 1 miljard dollar till 1,5 miljarder dollar, motsvarande 8,6 miljarder kronor till 12,9 miljarder kronor, men värderingen beror mycket på hur bolaget presterar under kommande storhelger. 

Störst intresse inför kommande börsnotering kommer från specialförvärvsbolag, så kallad Spac-bolag,  skriver Bloomberg. 

Mytheresa startade som en butik i München för över 30 år sedan, där den fortfarande har sitt säte. 2006 öppnade e-butiken som nu har över 700 anställda. 

Bolaget, vars storägare är Ares Management Corp och Canada Pension Plan Investment Board, har surfat på e-handelstrenden i pandemins spår. 

Konkurrenten Farfetch har fyrdubblats i USA under året med en investering på 1,1 miljarder dollar från kinesiska Alibaba och schweiziska Richemont. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer