Hoppa till innehållet

MAG Interactive till börsen – värderas till drygt en miljard

Spelutvecklaren Mag Interactive, känt för mobilspel som Ruzzle och Wordbrain, noteras på Nasdaq First North innan årsskiftet. Värderingen uppges uppgå till drygt en miljard kronor, inklusive pengarna som tas in i nyemissionen. 

Daniel Hasselberg, vd och medgrundare av Mag Interactive.
Daniel Hasselberg, vd och medgrundare av Mag Interactive.Foto: Jesper Frisk

Spelutvecklaren Mag Interactive ska noteras på Nasdaq First North Premier innan årsskiftet. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Fondförvaltarna Didner & Gerge, Handelsbanken Fonder, Ram One, Chalex och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt 230 miljoner kronor baserat på en teckningskurs på 44 kronor per aktie. 

Börsnoteringen blir en viktig milstolpe för oss.

Antalet nya aktier som ges ut förväntas uppgå till 4,5 miljoner. Vidare förväntas vissa av bolagets nuvarande aktieägare sälja omkring 6,8 miljoner aktier. Det innebär att drygt 13 miljoner aktier kommer ut på marknaden till ett värde på 574 miljoner kronor.

Bolagets totala värde framgår inte av pressmeddelandet. Men enligt Di Digitals källor uppgår värderingen till drygt en miljard kronor, om man räknar in pengarna som tas in i nyemissionen. 

”Mer information kommer i prospektet inom kort. Vi siktar på en notering innan årsskiftet”, säger Daniel Hasselberg, vd och medgrundare av Mag Interactive (NTL).

Noteringen är jackpott för honom och de övriga grundarna Fredrik Stenh, Anders Larsson, Johan Persson, Roger Skagervall och Kaj Nygren. Även tidigare investeraren Nokia Growth Partners kan casha in. 

Daniel Hasselberg framhåller att bolaget kommit långt sedan lanseringen av Ruzzle under 2012, men att man fortfarande är i början på sin resa.

Vi blir ett av världens största spelbolag inom ordspel och frågesport.

”Börsnoteringen blir en viktig milstolpe för oss. Utöver att vi får en diversifierad ägarbas så kommer börsnoteringen att främja kännedomen om Mag Interactive. Vi är övertygade att detta kommer att vara positivt för vår tillväxtresa,” säger han.

I oktober stod det klart att Mag Interactive förvärvat FEO Media, bolaget bakom appen Quizkampen, för en hemlig summa.

”Vi blir ett av världens största spelbolag inom ordspel och frågesport”, säger vd Daniel Hasselberg då.

Läs mer: Ruzzle-utvecklaren Mag köper Quizkampens FEO Media 

Affären visade sig senare i huvudsak vara finansierad av Swedbank Robur. De gick in med 80 miljoner kronor, merparten av köpeskillingen, enligt uppgifter till Di Digital.

Läs mer: Swedbank Robur finansierade Mags förvärv – vill börsnotera bolaget

Mag Interactives nuvarande portfölj består av fem ordspel, ett pusselspel och fyra frågesportspel. Nio av de tio spelen har laddats ned över en miljon gånger vardera.

Totalt har bolagets spel laddats ned över 200 miljoner gånger, om man räknar in nedladdningarna från FEO Medias spel. Mag når idag 3,2 miljoner dagliga aktiva användare. 

Sedan räkenskapsåret 2014/2015 har nettoomsättningen vuxit med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 48 procent. Under räkenskapsåret 2016/2017 omsatte Mag 335 miljoner kronor. Rörelseresultat (EBITDA) låg på 58 miljoner kronor. 

Bolaget har huvudkontor i Stockholm och hade 57 medarbetare den sista augusti i år. I samband med förvärvet av FEO Media ökade antalet anställda med omkring 50.

Läs mer: Quizkampen-grundaren om försäljningen: ”Vi ville olika saker” 

 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera