Annons

Magine köper konkursade Film2Home

Ulrika Lindwall, chef för Plejmo.
Ulrika Lindwall, chef för Plejmo.
I somras gick streamingbolaget Film2Home i konkurs. Efter en utdragen budgivningsprocess har konkursboet fått en köpare i det svenska tv-bolaget Magine. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde i somras avslöja att streamingbolaget Film2Home försatts i konkurs. 

Film2Home har satsat offensivt på tillväxt. De köpte i vintras upp konkurrenten Headwebb och lanserade filmtjänsten Plejmo. Men expansionen visade sig för kostsam för ägarna som tvingades försätta bolaget i konkurs i somras. 

Film2Home har fortsatt verksamheten efter konkursen samtidigt som man letat efter en köpare till konkursboet. Intresset har varit stort och flera potentiella köpare har funnits. 

Nu står det klart att det blir tv-bolaget Magine som köper Film2Home.

"Det har varit några svettiga veckor. Men vi kunde inte önskat en bättre ägare. Vi har tydliga synergier med Magine. De har velat ta sig in på filmområdet och vi vill expandera ut i Europa", säger Ulrika Lindwall, vd för Film2Home som nu blir chef för Plejmo inom Magine.

"Jag kommer fortsätta att leda den här resan med Plejmo, fast på Magine. Stora delar av teamet följer också med", säger hon. 

Magine har, liksom Film2Home, haft ekonomiska svårigheter. Efter att tv4 hoppat av valde man att pausa tjänsten i Sverige fram till i maj i år. Då fick bolaget samtidigt in drygt 100 Mkr i nytt riskkapital, bland anant från Argentinas rikaste man Alejandro Bulgheroni.

Konkursförvaltaren Mats Emthén är nöjd med att Film2Home kan fortsätta sin verksamhet och ser Magine som en lämplig ägare. 

"Vi har haft flera olika intressenter. Magine har fördelen att de har resurser, uthållighet och skalbarhet inom det här området", säger han. 

En viktig anledning till Film2Homes konkurs har varit olagliga streamingsajter som gjort det svårare att tjäna pengar på streamad film. Mats Emthén hoppas att lagstiftarna ska se över den situationen framöver.

"Det finns stor potential i det här, särskilt om man blir av med den piratverksamhet som finns på det här området", säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer