Annons

Magnus Olssons Careem tar in en halv miljard kronor

Magnus Olsson, vd och grundare av Careem.
Magnus Olsson, vd och grundare av Careem.
Taxiappen Careem, som drivs av svensken Magnus Olsson, laddar upp i kampen mot Uber. Nu har bolaget tagit in motsvarande en halv miljard kronor i nytt riskkapital. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mellanösterns svar på Uber, Careem, drivs av svensken Magnus Olsson. Bolaget finns i 10 länder och har vuxit snabbt sedan starten 2012. 

Nyligen meddelade dock Uber att de planerar en offensiv i Mellanöstern. Planen är att investera motsvarande 2 miljarder kronor för att stärka Ubers position i regionen. 

Läs mer: Uber tar upp kampen med svenskbolaget Careem

Careem kontrar nu genom att även de växla upp sina affärer. Careem har precis avslutat en finansieringsrunda i vilken de tagit in 60 miljoner dollar, motsvarande en halv miljard kronor i nytt kapital. Det gör finansieringsrundan till en av de största techfinansieringarna som gjorts i Mellanöstern.

Läs mer: Svensken som grundade Mellanösterns svar på Uber

”I vissa anseenden har vi liknande tjänster men vi har byggt en produkt i regionen för regionen. Det är annorlunda här än i andra delar av världen. Man kan inte bara ta en produkt som funkar bra i USA och tro att den kommer fungera bra här”, sa Magnus Olsson om konkurrenten Uber när Di Digital intervjuade honom nyligen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies