Annons

Mäklare lanserar bostadssök med VR

Så här kan ditt Hemnet-surfande se ut i framtiden.
Så här kan ditt Hemnet-surfande se ut i framtiden. Foto: TT
Virtuell verklighet tar ytterligare ett steg in i mäklarbranschen. Nu lanserar mäklarfirman Mäklarhuset VR på drygt 30 kontor.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

VR blir allt hetare. Facebook har sin jättesatsning Oculus Rift och även Google har investerat tungt inom området. Samtidigt blev VR-glasögon årets julklapp, enligt HUI Research.

Nu ska mäklarfirman Mäklarhuset satsa på VR. Bolaget har lanserat VR på ett 30-tal kontor i bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Vi vill ta Virtual Reality från hajp till en ny standard på bostadsmarknaden. Tekniken gör det möjligt att gå på bostadsvisning hemifrån vilket skapar en bättre kundupplevelse och på sikt en mycket mer digital bostadsmarknad. I ett första steg integrerar vi Virtual Reality i vårt erbjudande i storstäderna. På sikt vill vi erbjuda det i hela landet”, säger Erik Wikander, vd Mäklarhuset, i en kommentar.

Läs mer: Svensk startup bygger blockkedja för bostadsköp

Tjänsten går ut på att säljare kan få sina bostäder fotograferade med en VR-kamera. Potentiella bostadsköpare kan sedan få en virtuell rundtur i bostaden via mobilen eller surfplattan, om bostadsköparen har tillgång till VR-glasögon.

De första objekten i VR kommer att publiceras efter årsskiftet. Tekniken står det svenska bolaget Diakrit för.

Läs mer: Lockar Lägenhetsköpare med Pokémon Go

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies