Annons

Mäklarna tröttnade – nu lanseras deras Hemnet-rival

Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Erik Wikander, vd för Mäklarhuset
Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Erik Wikander, vd för Mäklarhuset Foto: Ola Torkelsson
Boneo vill ta upp kampen mot marknadsledaren Hemnet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För knappt tre år sedan såldes mäklarägda Hemnet till riskkapitalister för två miljarder kronor. I delar av mäklarbranschen har missnöjet sedan dess pyrt, framför allt på grund av en serie prishöjningar på kort tid.

Det är bakgrunden till att den nya sajten Boneo – som ska syssla med digital bostadslansering – lanseras under onsdagen.

Läs mer: Mäklarna har tröttnat – startar egen ”Hemnet-dödare” 

Satsningen backas upp av sju fastighetsmäklare som tillsammans står för drygt en tredjedel av marknaden för sålda bostäder i Sverige. Det motsvarar cirka 70 000 sålda bostäder per år. 

Med ”ökad kostnadseffektivitet och användarvänlighet” ska sajten, som heter Boneo, utmana den ”monopolartade situationen” på marknaden för digital bostadsannonsering, enligt ett pressmeddelande. 

”Om vi inte utmanar Hemnet så kommer de att fortsätta att höja priserna. Det brukar vara så med monopol”, har styrelseordföranden Marcus Svanberg tidigare sagt till Göteborgsposten.

I början av oktober tvingades Boneo byta namn. Ursprungligen hette satsningen Bomero men det namnet hade redan tagits av ett fastighetsbolag.

( Di Digital / Finwire )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer