Hoppa till innehållet

Malmö-studion med i Apples storsatsning: ”Först tackade vi nej”

Den svenska spelstudion Simogos nya titel är med från start när Apple rullar ut sin nya spelplattform.

Den 19 september lanserar Apple med buller och bång en ny prenumerationstjänst för spel i 150 länder. 

Apple Arcade, som tjänsten kallas, kommer att kosta 59 kronor i månaden och ge tillgång till ett hundratal exklusiva spel på bolagets olika plattformar såsom Iphone, Ipad och Apple TV. För att sockra erbjudandet kommer Apple att bjuda på den första månadens avgift.

Läs även: Nya Iphone ”billigare” – här är alla nyheter från eventet 

Ett av spelen som är med från start på den nya plattformen är Sayonara Wild Hearts. Det har utvecklats av den Malmö-baserade spelstudion Simogo som består av Simon Flesser och Magnus ”Gordon” Gardebäck.

Ett av duons tidigare spel, Device 6, prisades 2014 vid Apple Design Awards i San Francisco och för ungefär ett år sedan började Apple visa intresse för studions nya spel.

”Det var en del turer fram och tillbaka och först tackade vi egentligen nej. Men vi ändrade oss efter att förutsättningarna för att vara med ändrades lite”, säger Simon Flesser som avböjer att utveckla vad som fick studion att ändra sig.

Vad innebär det för er att ert spel är med i Apple Arcade?

”Det är väl bra. Men det är rätt mycket jobb. Det är svårt att säga hur det kommer att gå. Men de har lagt en beskärd del pengar så det finns väl en styrka i marknadsföringen om inte annat”, säger han.

Han beskriver Sayonara Wild Hearts, som även ska släppas på Nintendo Switch och Playstation 4, som ett actionspel byggt kring musik där varje bana bygger på en låt. Parallellt med spelet har studion även tagit fram ett popalbum.

”Det är vår största satsning hittills och vi har suttit med det sedan 2015. När vi har varit som störst har vi varit nio personer i teamet, med musiker och frilansare. Det är det första spelet vi har en förläggare till”, säger han.

Simon Flesser, som berättar att han har spelat i 35 år, tycker att dagens spel ofta är lite för komplicerade.

”Det har varit grundtesen. Vi vill göra något som ser lika coolt ut som ett vanligt 3d-spel men som vem som helst kan sätta sig ned och spela. Det matchar ganska bra med Apple Arcade som plattform, för det kommer ju finnas på enheter som väldigt många har”, säger han.

Läs även: Fondförvaltaren sågar Apples satsning: ”Trenden pekar åt andra hållet” 

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Upptäck framtidens datalagring med Cloudian

Cloudian omdefinierar datalagring med innovativa lösningar som hanterar ostrukturerad data i stor skala, så att organisationer kan dra största möjliga nytta av denna värdefulla tillgång. Med ett öga på framtiden prioriterar Cloudian säkerhet, enkel skalbarhet och sömlös integration med populära AI- och dataanalysverktyg.

I takt med att mängden digital information ökar ställs allt fler företag inför utmaningen att effektivt hantera och utvinna värde ur ostrukturerad data som bilder, dokument och maskindata. Cloudians främsta mål sedan företaget grundades 2011 har varit att tillhandahålla innovativa och skalbara datalagringslösningar, vilket har blivit allt mer relevant med den exponentiella tillväxten av data som genereras av AI-applikationer, arbetsbelastningar för dataanalys och IoT-enheter (Internet of Things). Cloudians flaggskeppsplattform HyperStore erbjuder nästa generations S3-kompatibla objektlagring och skapar ett effektivt, AI-optimerat data lake-ekosystem. Halvor Evensen, Regional Sales Manager för Norden och Baltikum, kommenterar:

– Ostrukturerad data, som inte följer en specifik modell eller ett specifikt format, utgör en stor del av all data som skapas idag. Dess värde förblir dock ofta outnyttjat på grund av svårigheter med hantering och analys. Det är viktigt att företag förstår de möjligheter som dagens dataexplosion innebär. Cloudians lösningar är inte bara utformade för att skydda information utan också för att ge organisationer möjlighet att utnyttja denna data för innovation och tillväxt.

Säkerhet och skalbarhet: Cloudians löfte

Cloudians plattform har blivit känd för sin förmåga att hantera stora datamängder och för sitt fokus på säkerhet. Erkänd för sin robusta hantering av massiva datauppsättningar, prioriterar Cloudian säkerhet med funktioner som datakryptering och nyckelhantering, tillsammans med S3 Object Lock för att skydda data mot ransomware genom att göra den oföränderlig. Denna säkerhetsnivå, kombinerat med plattformens skalbarhet, har lett till att flera statliga och offentliga organisationer i Europa har valt Cloudian som en lösning. Halvor fortsätter:

– Säkerhet är hörnstenen i allt vi gör. Våra kunder värderar möjligheten att behålla full kontroll över sina data, samtidigt som de också kan skalas upp vid behov.

Lösningar för den moderna digitala eran

Cloudian fokuserar på att möta behoven hos större företag som står inför utmaningen att hantera omfattande datamängder på ett sätt som är både effektivt och kostnadseffektivt. Genom att noggrant lyssna och anpassa sig till varje organisations unika krav har Cloudian etablerat sig som en tankeledare inom datalagring, alltid med målet att förenkla komplexiteten i den digitala världen

– Genom att anamma rätt strategier för datalagring kan företag inte bara skydda sin mest värdefulla tillgång - data - utan också omvandla den till en katalysator för innovation och tillväxt. Vårt mål är att hjälpa stora organisationer att navigera i datalagringslandskapet med våra skräddarsydda lösningar, avslutar Halvor.

 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera