Annons

Malmöbolag vill utmana flygsajterna – tar in nya miljoner

Avioneros grundare Anton Tyulenev och Lars Kristensson.
Avioneros grundare Anton Tyulenev och Lars Kristensson.
Den skånska flygsöktjänsten Avionero vill utmana jättar som Expedia, Momondo och Flygresor. Nu tar de in nytt kapital från investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avionero, med bas i Malmö, har tagit in fyra miljoner kronor som en första del i sin A-runda där avsikten är att ta in totalt 20 miljoner kronor.

I A-rundan har både befintliga affärsänglar och nya valt att investera i bolaget. Några av änglarna som valt att investera är Peter Benson, Patric Blixt, Micco Grönholm, Daniel Somos och Christian Jeppsson.

Avionero har varit online i ett år och har under den tiden öppnat sin flygtjänst på fem marknader runt om i världen.

Tidigare har bolaget, via en pre-finansiering samt en såddrunda, tagit in 6,3 miljoner kronor.

”För oss är det oerhört positivt att se att befintliga affärsänglar – som har nära insikt i bolaget och det vi gör – väljer att gå in med mer pengar och utöka sitt ägande. Det är ett kvitto på att det vi gör är bra och har potential”, säger Lars Kristensson, vd:n och medgrundare av Avionero, i en kommentar.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer