Annons

Malmöprofilen Carl Silbersky kliver av vd-posten på Mionix

Carl Silbersky.
Carl Silbersky. Foto: Pressfoto
Carl Silbersky lämnar vd-posten i hårdvaruföretaget Mionix. Nu väntar digitala plattformen för byggmarknader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöprofilen, ängelinvesteraren och serieentreprenören Carl Silbersky (NTL) kliver av som vd på hårdvarubolaget Mionix (NTL), med säte i Malmö.

Men Carl Silbersky lämnar inte staden, han tar nu rollen som affärsutvecklingschef hos börsnoterade Malmöbolaget Bimobject (NTL). 

”Jag går tillbaka till det jag älskar: Tekniken. De senaste tio åren har jag byggt bolag, nu vill jag använda den verktygslåda jag har fått av det inom ett större bolag”, säger Carl Silbersky.

Bimobject grundades 2011 och är en molnbaserad marknadsplats för digitala bygg- och inredningsprodukter. Under förra året omsatte bolaget 84 miljoner kronor och har över 970 000 användare.

”Det handlar om ett bolag som skapar en helt ny vertikal. Man bygger en Amazonplattform för byggindustrin. Jag är ganska 'blown away' av bolaget”, säger Carl Silbersky.

Tillverkare kan lägga upp all produktinformation digitalt på Bimobjects plattform. Kunder som till exempel är intresserade av fönster kommer då kunna se bland annat mått, material och de egenskaper som fönstret har på grund av dess design.

Tidigare har det endast funnits väldigt lite information om produkterna, något som försvårat inköpen och ökat kostnaderna när fel inköp görs på grund av den bristande informationen.

Det var i somras som Carl Silbersky hjälpte EQT Ventures med att titta på Bimobject. Riskkapitalbolaget gick in med 240 Mkr i Bimobject som då värderades till 1,6 miljarder kronor.

Läs mer: Digitala byggbolaget Bimobject förbi miljardgränsen – EQT investerar 

Under tiden när Carl Silbersky undersökte bolaget blev han fäst vid bolagets idé och därefter var steget kort till att ta en plats i bolagets styrelse.

”Det är många industrier som skulle kunna använda sig av tekniken. När jag började gräva i detta så tänkte jag bara 'oh my god vad coolt'. Jag blev kär i bolaget och blev sugen på att gå in och så blev det så”, säger han.

Carl Silbersky har varit vd på Mionix sedan 2014, under en tid när bolaget uttalat målet att gå till börsen. Det har inte hänt. Under 2017 omsatte Mionix 15,7 Mkr, nästan en halvering av föregående år då bolaget omsatte 29,7 Mkr. Carl Silbersky kommer sitta kvar i Mionix styrelse.

”Det finns ett duktigt team som tar vid nu”, säger han.

Läs mer: Han tar gamer-bolaget Mionix till börsen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer