Annons

Malmös startuphus expanderar – ska locka fler kvinnor

Hampus Jakobsson är en av The Grounds grundare. Chloe Nauta är operativ chef.
Hampus Jakobsson är en av The Grounds grundare. Chloe Nauta är operativ chef. Foto: Andreas Pålsson
Startuphuset The Ground i Malmö, med en rad profiler som grundare, växer ytterligare. Nu köper man grannhuset och mer än dubblar ytan för att locka fler kvinnliga entreprenörer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tillsammans sysselsätter de nio företagen som i dag sitter på The Ground på Bredgatan i Malmö 60 personer. Bolagen expanderar och håller i rask takt tillsammans på att växa ur huset.

 

Måttlighet är inte min starka sida, jag vill att The Ground ska växa.

 

För att kunna hålla kvar företagen även när de växer går nu nio skånska profiler samman och finansierar köpet av grannfastigheten. De befintliga 500 kvadratmetrarna utökas med 740 kvadratmeter och ska ge plats för ytterligare 60 personer. 

”Vi kommer att ta in mellan fem och åtta nya företag när vi öppnar den delen till våren”, säger Chloe Nauta, operativ chef på The Ground. 

The Ground startades 2015 av serieentreprenörerna Hampus Jakobsson och Karl-Anders Johansson. De var två av grundarna till TAT och Hampus Jakobsson har senare drivit bland annat Brisk.io och Karl-Anders Johansson är en av entreprenörerna bakom Modcam. 

”Måttlighet är inte min starka sida, jag vill att The Ground ska växa. När jag, Kalle och de andra investerarna som nu går in i det nya huset startade bolag så fanns det inget hem för nördarna. Vi vill ge nördarna ett hem och samla de som är lite annorlunda och som har lite annorlunda idéer”, säger Hampus Jakobsson.

Läs mer: Sju skäl att hålla koll på Malmös startup-scen

Det utökade The Ground kommer att ha samma inriktning mot företag som utvecklar digitala produkter, antingen hårdvara eller mjukvara, men kommer att ha ett tydligt fokus mot kvinnliga entreprenörer. 

”Vi ska bli mycket bättre på diversifiering och arbeta aktivt för att få fler kvinnor till The Ground, både entreprenörer och investerare."

Köpet blev klart i slutet av förra veckan och nu ska huset renoveras och anpassas för verksamheten. Chloe Nauta säger att den nya kontorsdelen öppnar till våren. Hon hoppas att man redan till jul ska ha kommit så långt så att man kan öppna bottenvåningen i det nya huset som ska rymma ytterligare en satsning för startupcommunityn i Malmö.

”Nästa steg är att kunna köra egna event i huset och det får vi en bra plats till på den nya nedervåningen”, säger hon.

Enligt Hampus Jakobsson handlar det om nischade event för en mindre målgrupp.

”Vi vill inte konkurrera med mer generella event som görs av till exempel inkubatorn Minc. Vi ska vara ett komplement för precis den målgruppen som The Ground vänder sig till”, säger Hampus Jakobsson.

De nio finansiärerna är:

Karl Anders Johansson, medgrundare av TAT och Modcam

Hampus Jakobsson, medgrundare av TAT, Brisk.io och affärsängel

Sami Niemi, grundade av Scalado

Ludvig Linge, affärsängel och medgrundare av TAT

Per Grimberg, medgrundare TAT

Jan Erik Solem, Polar Rose och Mapillary

Anders Frankel, grundare av Apsis

 Martin Gren, medgrundare av Axis

Johan Levnader, affärsängel och tidigare ordförande för TAT

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies