Annons

Många friare till Hemnet och Amazon dyrare än väntat

Di Digitals reportrar Marianne Agazzi, Johannes Karlsson och Miriam Olsson Jeffery.
Di Digitals reportrar Marianne Agazzi, Johannes Karlsson och Miriam Olsson Jeffery. Foto: Di.
Tålamodet börjar tryta hos digitala brevförmedlaren Kivra, vars vd Anna Bäck säger att regeringen tagit en springnota på 170 miljoner kronor. Det och Hemnets uppvaktning diskuteras i veckans avsnitt av Digitalpodden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kivra förmedlar myndighetspost till 3,9 miljoner svenskar men har ännu inte fått en krona betalt av staten. Nu måste Kivras ägare, däribland H&M:s ordförande Karl-Johan Persson och familjen Wallenberg, pytsa in mer pengar än de 230 miljoner kronor som det förlusttyngda bolaget redan har avverkat.

Ett bolag som inte går med förlust är bostadsförmedlaren Hemnet som nu nosar på börsen enligt källor till både Breakit och Di Digital. Men enligt en rapport från analyshuset Merger Market uppvaktas ägarna samtidigt av flera stora riskkapitalbolag om ett uppköp. Kanske inspirerar EQT:s köp av den spanska mäklarjätten Idealista?

I veckans program inser våra reportrar Johannes Karlsson och Marianne Agazzi att vi kanske missuppfattat Amazons affärsidé. Det är inte billigast som gäller – utan att ha det största utbudet. Så att skönhetsprodukt är 88 procent dyrare hos Amazon än den billigaste e-handlaren ska man inte lägga så stor vikt vid, i ett längre perspektiv. 

Di Digitals årliga evenemang Female Founders går av stapeln den 10 december och alla lyssnare är välkomna att delta digitalt utan kostnad. Miriam Olsson Jeffery berättar mer om pitchtävlingen och de sex deltagande bolagen.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer