Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Mansplainers och tystlåtna kvinnor? Doberman ska analysera mönster i mötesrummet

Lisa Lindström är vd på Doberman.
Lisa Lindström är vd på Doberman.
Designbyrån Dobermans nya app ska analysera hur kvinnor och män beter sig under möten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lagom till 8 mars lanserar Doberman (NTL) Gender EQ, en app som med hjälp av artificiell intelligens och röstigenkänningsteknik ska analysera hur länge kvinnor respektive män pratar under möten.

”Den här appen kommer inte att lösa problemen, men förhoppningsvis kan den vara ett verktyg som skapar en ökad medvetenhet kring ett viktigt ämne”, säger Lars Ericsson, Dobermans teknikchef.

Läs mer: Svenska New York-byråer kraftsamlar för föräldraledighet

Tidigare har forskning kring män och kvinnors kommunikationsmönster förlitat sig på data som är självrapporterad, det vill säga inte uppmätt av en tredje part.

Gender EQ analyserar det som sägs under ett möte och visualiserar detta i realtid. När mötet är slut får användarna ta del av en rapport som visar hur samtalet har fördelat sig ur ett genusperspektiv.

”Machine learning har diskuteras flitigt på senare tid i samband med rasistiska botar och filterbubblor, men vi som designers har både möjlighet och ansvar att använda teknologin för att skapa den framtid vi vill ha”, säger Tove Blomgren, creative director på Doberman.

Läs mer: Doberman blir riskkapitalister – ska investera i techbolag

NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas över bolagen, investerarna och entreprenörerna i den nordiska techsektorn.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post