Annons

Mark Zuckerberg hyllar kryptovalutor

Mark Zuckerberg, vd för Facebook.
Mark Zuckerberg, vd för Facebook. Foto: Noah Berger
Under 2018 ska Facebook-grundaren Mark Zuckerberg fokusera på att lösa de problem bolaget har med att skydda sina användare. Det skriver han i sitt årliga nyårsinlägg där han även passar på att hylla kryptovalutor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På torsdagen publicerade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg sitt årliga Facebook inlägg där han meddelade att fokus under 2018 kommer vara att "fixa" Facebook och skydda användarna från bland annat hat och hindra diverse staters inblandning på plattformen. 

”Vi kommer inte kunna förebygga alla misstag eller felanvändning, men vi gör för tillfället för många fel när vi tillämpar vår policy och när vi förebygger felaktig användning av våra verktyg", skriver Mark Zuckerberg på sin Facebook-sida. 

Facebook-grundaren pekar även på att många, inklusive han själv, blev intresserade av teknik för att de trodde att teknik kan vara en decentraliserande kraft som ger mer makt till individen. Det är en idé som har mötts av allt större skepsis i takt med att ett fåtal teknikföretag etablerat en dominerande ställning och stater använt sig av teknik för att bevaka sina medborgare. 

Läs mer: Facebook storsatsar på säkerhet

”Det finns viktiga trender som går i motsatt riktning, till exempel kryptering och kryptovalutor, som tar makt från ett centraliserat system och ger tillbaka den till individer. Men de kommer med risken att de är svårare att kontrollera”, skriver Mark Zuckerberg. 

”Jag är intresserad av att gå på djupet och studera de positiva och negativa aspekterna av dessa tekniker och hur de bäst kan användas i våra tjänster”, fortsätter han. 

Mark Zuckerberg är inte den enda på Facebook som är intresserade av kryptovalutor. David Marcus, chef för Facebooks meddelandetjänster, blev i slutet av 2017 ny ledamot i kryptobörsen Coinbase styrelse. 

Tidigare år har Facebook-grundaren bland annat haft som nyårslöfte att läsa 25 böcker, lära sig mandarin och besöka varje amerikansk delstat. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies