Annons

Mark Zuckerbergs nya ledarskapsstil orsakar chefsflykt på Facebook

Facebooks vd Mark Zuckerberg
Facebooks vd Mark Zuckerberg Foto: Michael Short
Mark Zuckerbergs tuffa ledarskapsstil har orsakat chefsflykt från bolaget. Facebookgrundaren har även kritiserat sin operativa chef Sheryl Sandberg för hur hon hanterade Cambridge Analytica-skandalen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebooks vd har antagit en mer aggressiv ledarskapsstil, vilket orsakat turbulens och chefsflykt. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till anonyma källor. 

Tidigare i år samlade Mark Zuckerberg 50 av toppcheferna och meddelade att Facebook var i krig och att han planerade att leda bolaget efter dessa förutsättningar. Under tider av fred kan chefer gå långsamt framåt och förankra viktiga beslut, men när Facebook är under belägring av lagstiftare, investerare och arga användare behöver han agera mer beslutsamt, ska tech-toppen ha sagt.

Den 34-åriga vd:n anser att Facebook inte har agerat snabbt nog för att hantera problem som användartillväxt och säkerhet på plattformen, enligt Wall Street Journals källor.

I fredags ska en frustrerad Mark Zuckerberg fått en rad skarpa frågor vid ett internt torgmöte vid Facebooks huvudkontor i Menlo Park. På en fråga om den senaste tidens kritiska nyhetsbevakning ska han ha gått till attack och använt ordet “bullshit”, enligt källor. 

Mark Zuckerberg, som ofta sätter årliga mål som att lära sig ett nytt språk, eller läsa 25 böcker, ska ha sagt att årets mål är att ”laga Facebook”.

Hans nya, tuffa stil uppges ha lett till flera avhopp. Bland annat har medgrundarna till dotterbolaget Instagram lämnat. Detta efter en hård diskussion i vilken Mark Zuckerberg ville använda Instagrams positioneringsdata för att bättre skräddarsy annonserna. Grundarna, som inte ville dela med sig av denna data, sa upp sig i september, skriver tidningen.

Medgrundarna bakom dotterbolaget Whatsapp har också slutat efter meningsskiljaktigheter med Zuckerberg.

Mest överraskande är dock rapporterna att Mark Zuckerberg ska ha konfronterat sin operativa chef Sheryl Sandberg för hur hon hanterade Cambridge Analytica-skandalen. Analysfirman fick på ett olämpligt sätt tillgång till användarnas privata data på Facebook och använde den i politiska syften.

Mark Zuckerberg uppges ha sagt till Sheryl Sandberg att hon borde ha varit mer aggressiv när hon tillförde resurser till att undersöka det problematiska innehållet på sajten, enligt en källa.

Bolaget kämpar fortfarande med att åtgärda problemet, men Facebooks vd uppges vara nöjd med framstegen de senaste månaderna, enligt källor till Wall Street Journal. 

Di Digital / Finwire

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer