Annons

Marseille portar elscooterbolag

Marseille ligger i södra frankrike.
Marseille ligger i södra frankrike.
Franska Marseille kräver hårdare tag när det kommer till elscootrar. Nu slänger de ut amerikanska Lime. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Beslutet är ett försök från Marseilles sida att städa upp gatorna. Den franska staden har, precis som många andra städer, haft problem med elscootrar. Till exempel har hundratals elscootrar kastats ner i Medelhavet. 

Läs mer: Elscooterbolag i jätterunda – tar in 2,7 miljarder 

Nu har Marseille beslutat att begränsa antalet aktiva elscooterbolag i staden till tre. Dessutom begränsas respektive bolags flotta till max 2000 elscootrar. Det skriver Le Point. 

Försöket pågår under ett år. Därmed stängs amerikanska Lime ute från de franska gatorna i Marseille. De bolag som får stanna är amerikanska Bird, Luxemburg-baserade Circ och svenska Voi. 

Lime var det första bolaget att etablera elscootrar i Marseille och säger sig vara besvikna. I samma veva påpekar bolaget att de investerat flera miljoner euro i etableringen, samt anställt 50 människor lokalt, enligt Le Point. 

I Sverige har Transportstyrelsen fått i uppdrag av infrastrukturminister Tomas Eneroth att utreda elscootrarnas trafiksäkerhet. Dessutom ser man över behovet av regeländringar i trafiklagstiftningen. 

Stockholm stad har under september börjat beslagta elscootrar som står felaktigt parkerade. Bolagen får sedan hämta ut elscootern till en avgift på 500 kronor per fordon. 

Läs mer: Regeringen öppnar för hårdare regler – utreder elscootrarna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer