Annons

Martin Lorentzon: ”Därför har jag undanbett omval i Telia”

Martin Lorentzon väljer att lämna Telias styrelse.
Martin Lorentzon väljer att lämna Telias styrelse. Foto: Jessica Gow/ TT
Det var Spotify-grundaren Martin Lorentzon som själv valde att lämna Telias styrelse, enligt valberedningens ordförande. ”Det är dags för andra att ta vid”, säger Lorentzon till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Telia har ändrat om i sin styrelse. Jimmy Maymann och Martin Tivéus väljs till nya ledamöter och Spotify-grundaren Martin Lorentzon lämnar.

Martin Lorentzon har suttit i Telias styrelse sedan 2013. Enligt valberedningens ordförande Daniel Kristiansson var det hans eget beslut att kliva av.

”Det var Martin Lorentzons val, han ställde inte upp för omval”, skriver han till Di Digital i ett mejl.

Martin Lorentzon kommenterar sitt beslut i ett sms till Di Digital:

”Jag har suttit i Telias styrelse under fem år och nu är det dags för andra att ta vid. Jag har därför undanbett omval. Jag har fortsatt förtroende för styrelsen och bolagets strategi. Förutom detta har jag inga andra kommentarer”, säger han.

Läs mer: Spotify-grundaren Martin Lorentzon lämnar Telias styrelse – Klarna-chefen tar vid

Di Digital kunde tidigare under tisdagen avslöja att Telia har försökt att sälja hela sitt innehav i Spotify inför musiktjänstens stundande börsnotering. Det enligt källor till Di Digital. Prislappen ska ha varit drygt 2 miljarder kronor men affären har ännu inte blivit av.

Läs även: Källor: Telia försökte sälja allt i Spotify – fick inget napp

Daniel Kristiansson vill inte kommentera Martin Lorentzons avhopp ytterligare.

”Jag kommenterar inte enskilda personer som inte ställer upp på omval. Martin Lorentzon har gjort ett utmärkt jobb att förbättra bolagets varumärke och har tagit viktiga beslut”, skriver Daniel Kristiansson.


Lyssna på Digitalpodden Special om Spotifys 12-åriga historia här:

https://embed.acast.com/digitalpodden/specialavsnitt-spotifysresa-franragsvedtillwallstreet-

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer