Annons

Martin Lorentzon i möte med Moderaterna

Spotify-grundaren Martin Lorentzon.
Spotify-grundaren Martin Lorentzon. Foto: Jesper Frisk
Efter Spotifys hot om landsflykt träffade Martin Lorentzon Moderaterna under onsdagen. Avsikten för mötet var att diskutera de politiska frågor som togs upp i Spotify-grundarnas öppna brev.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Daniel Ek och Martin Lorentzon skrev för drygt en vecka sedan ett öppet brev där de hotade med landsflykt om politikerna inte agerade på deras hjärtefrågor.

Under onsdagseftermiddagen träffade Martin Lorentzon Moderaternas näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered för att diskutera ämnena som togs upp i brevet.

Lars Hjälmereds tweet efter mötet med Martin Lorentzon.

”Vi hade väldigt bra diskussioner. Det som bekräftades i vårt samtal är de möjligheter Sverige har, men även den utsatthet som Sverige befinner sig i. Vilken tuff miljö det är, inte minst för moderna spännande it-bolag, där man tävlar om de mest talangfulla personerna – människor som är nästan lika rörliga som kapital”, säger Lars Hjälmered.

Spotify har i dag omkring 850 anställda i Sverige. Företaget har under flera år försökt att påverka politiken, då framförallt inom tre områden. Det gäller bostadsbristen i speciellt Stockholm, tillgången på nyexaminerade programmerare och även beskattningen av personaloptioner, som enligt Spotify kraftigt försvårar deras försök att locka rätt kompetens.

Läs även: Spotify-grundaren: ”Vi tvingas växa i andra länder”

Lars Hjälmered säger att han har stor förståelse för de frågor som Daniel Ek och Martin Lorentzon tog upp i sitt brev. 

”I den miljön så blir det otroligt viktigt att göra saker för att få bättre villkor både för människor och företag. Då kommer det till de utmaningar de pekar på. Då får vi politiskt bestämma oss om vi fortfarande vill vara en bra it-nation”, säger Lars Hjälmered. 

Missa inte: Kommentar: Nu får Damberg enhörningarna på sig

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer